Vandellòs i Hospitalet de l'Infant, Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant

Equipaments

L'Ajuntament aprova un projecte per escalfar diversos equipaments municipals de Vandellòs amb biomassa

Per Redacció

Imatge de la sessió plenària de l'Ajuntament de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant
Imatge de la sessió plenària de l'Ajuntament de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant | Cedida

El Ple de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant ha aprovat el projecte d’instal·lació d’una xarxa de calor amb caldera de biomassa a diversos equipaments municipals de Vandellòs amb els vots a favor de tots els grups polítics municipals (PSC, PdeCAT, ERC, PP i la FIC). Es tracta d’un projecte de la Diputació de Tarragona, que costarà 119.285,65 euros (IVA exclòs), i que, segons és previst, s’executarà l’any vinent.

El 50% del cost serà finançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Unió Europea; i del 50% restant se’n faran càrrec, a parts iguals, la Diputació i l’Ajuntament (25% i 25%, respectivament).

Els equipaments municipals de Vandellòs on s’instal·larà la xarxa de calor amb caldera de biomassa, que subministrarà aigua calenta per a calefacció, serà l’edifici de l’Ajuntament de Vandellòs i l’edifici d’aquest poble que acull el consultori mèdic i la residència i el centre de dia per a la gent gran. Les instal·lacions actuals de calefacció es mantindran per servir de suport i, en cas d’aturades, per manteniments o altres possibles incidències.

Altres acords destacats

A la sessió plenària del passat dijous 20 de desembre, també es va aprovar inicialment l’actualització de la nomenclatura de les vies públiques del nucli de l’Hospitalet de l’Infant i dels polígons Les Tàpies I I II; així com de la numeració dels immobles; i també la nova retolació; amb els vots a favor del PSC, ERC, PP i la FIC i l’abstenció del PDeCAT.

Aquesta documentació se sotmetrà a informació pública per termini d’un mes, mitjançant un anunci publicat en el Butlletí Oficial de la Província de Tarragona (BOPT), a la seu electrònica de l’Ajuntament i en el tauler d’anuncis, perquè les persones interessades puguin presentar-hi al·legacions.

Informades les al·legacions, el Ple de la Corporació l’aprovarà definitivament, si escau; i posteriorment, es procedirà a la publicació de l'aprovació definitiva en el Butlletí Oficial de la Província (BOPT) i a la seu electrònica de l’Ajuntament (https://vandellos-hospitalet.eadministracio.cat).

Per actualitzar la nomenclatura dels carrers i la numeració dels edificis, els departaments municipals de Serveis Tècnics i Cultura i la Policia Local, han realitzat un treball de camp, per comprovar que els noms de tots els carrers estiguessin ben escrits, i que tots tinguessin nom. El nou model de placa que es col·locarà a les vies públiques estarà adaptat a la nova imatge corporativa de l’Ajuntament.

D’altra banda, amb els vots a favor del PSC i la FIC i l’abstenció del PdeCAT, d’ERC i del PP, el Ple de l’Ajuntament va acordar concedir aval a IDETSA, perquè aquesta societat municipal pugui demanar un préstec de 400.000 euros, per tirar endavant la 3a fase del desplegament de fibra òptica al nucli de l’Hospitalet de l’Infant. Aquesta fase abastarà, l’any que ve, la zona compresa entre el Teatre Auditori i la zona de l’Arenal.

A la darrera sessió plenària de l’any, a més, es va aprovar una moció presentada per OXFAM Intermón sobre la suspensió de la venda d’armes, amb els vots a favor de tots els grups polítics municipals excepte el PP. Per mitjà d’aquesta moció, s’ha acordat instar el govern espanyol a suspendre la venda d’armes i a denegar les autoritzacions de transferències d'armes a I'Aràbia Saudita que podrien ser utilitzades en el conflicte del lemen. També a transmetre aquest acord a la Presidència i Vicepresidència del Govern espanyol, així com als Ministeris d'Afers Exteriors, Unió Europea i Cooperació, Indústria, Comerç i Turisme, Defensa, Interior i Hisenda, a més de la Secretaria d'Estat de Comerç que presideix la Junta Interministerial que regula el comerç d'armes espanyol.

Comenta aquest article