Informació general

Concentració

Avis i Àvies, darrera concentració de l'any

Per Lluís Rovira i Barenys

Els Avis i Àvies, ahir, a l'arribada a la plaça de la Vila
Els Avis i Àvies, ahir, a l'arribada a la plaça de la Vila | Lluís Rovira i Barenys

Els Avis i Àvies per la llibertat dels presos polítics van fer, ahir, la seva darrera manifestació de l'any. El dimecres de la setmana vinent és festiu, Sant Esteve, i en un principi els Avis i Àvies havien demanat autorització per a fer la manifestació el dijous 27 de desembre. Ahir, però, a l'inici de l'acte es va debatre aquesta qüestió i davant els compromisos de bona part de la gent que participa de les trobades setmanals es va creure convenient no celebrar-la aquest dia. Així doncs, la setmana vinent no hi haurà concentració dels Avis i Àvies i la propera ja es farà el dimecres 2 de gener de 2019.

Ahir, a més, el portaveu dels Avis i Àvies, Manel Palacios, va convidar a que altra gent del grup s'encarregui de l'organització de l'acte setmanal de manera que facin el relleu de l'actual comitè organitzador. Palacios també va dir que les trobades han de continuar i que no es pot afluixar davant l'onada repressiva que estem vivint per part dels diferents estaments de l'estat espanyol. En l'apartat d'avisos es va convidar als presents a assistir a Barcelona, aquest proper divendres 21 de desembre, per a fer una visita "cultural". Aquest proper diumenge 23 de desembre, a més, hi haurà actes, durant tot el matí, davant la presó de Mas d'Enric i també es va fer una crida a la participació.

Pel que fa a la manifestació pel costat del mercadet ambulant dels dimecres, el guió va ser l'habitual fent ressonar amb força els crits de "llibertat presos polítics", i del "no passaran" alternats amb la cançó de "li diuen democràcia i no ho és". També es va cantar l'Estaca al passar per la cantonada del carrer de Gimbernat amb el passeig d'Albert. Un cop arribats a la plaça de la Vila es va cantar els Segadors i d'aquesta manera es va donar l'acte per acabat.

La manifestació dels Avis i Àvies al tomb del passeig d'Albert i el carrer de l'Hospital / foto: Lluís Rovira i Barenys

 

Comenta aquest article