Societat

Pau

La Llum de la Pau es reparteix des de Cambrils al moviment escolta de Catalunya

Per Lluís Rovira i Barenys

La Llum de la Pau va arribar al port de Cambrils i es va transportar fins a la plaça de l'Església de Sant Pere
La Llum de la Pau va arribar al port de Cambrils i es va transportar fins a la plaça de l'Església de Sant Pere | Lluís Rovira i Barenys

El Mollet del Rec va ser el punt d'arribada, aquest passat diumenge a la tarda, de la Llum de la Pau. Aquest acte, de la mà de l'Agrupament Escolta Gent de Mar, s'ha anat fent des de fa uns quants anys però enguany ha tingut una singularitat especial ja que la nostra població ha estat escollida pels Minyons Escoltes i Guies de Catalunya per a ser el lloc des d'on es distribueixi la flama d'aquest foc de pau pels diferents agrupaments escoltes de Catalunya, sota el nom de Llum de la Pau de Betlem 2018.

Poc després de les sis de la tarda, el fanalet amb el foc de la pau arribava a port dalt d'un bot dels Vogadors Vent d'Estrop. El portador del foc va baixar a les escales reials i juntament amb tota la gent que l'esperava van anar cap a la plaça de l'Església de Sant Pere on hi havia un escenari muntat per a l'ocasió. Primer que tot, l'alcaldessa, Camí Mendoza, i l'imam de la mesquita de Cambrils, Mohamed Ouadi, van dirigir unes paraules a tots els presents, amb una clara voluntat de pau i concòrdia i assenyalant, per part de l'alcaldessa, que Cambrils va viure un greu episodi amb l'atemptat de l'estiu de l'any passat que va posar a prova la ciutadania. Tot seguit, es va passar un vídeo explicatiu del que és la Llum de la Pau i de com va sorgir aquesta iniciativa, fa uns anys, de la mà de la televisió austríaca i el moviment escolta.

Tot seguit, l'acte va girar al voltant de la commemoració dels cent anys del naixement de Nelson Mandela. Catorze xiquets i xiquetes de diferents agrupaments escoltes van pujar a l'escenari i cadascun d'ells va llegir una frase de Mandela, al voltant de la pau. Al terra de la plaça hi havia uns llantions dibuixant una clau que en un dels extrems marcava el símbol de la pau, tot plegat sota el lema de la trobada "Som clau per la Pau". Els escoltes van encendre els llantions i un cop encesos, el foc provinent de Betlem es va anar repartint pels fanalets dels agrupaments escoltes i la gent va poder prendre els llantions cap a casa seva per acollir la flama de la pau.

Els escoltes van encendre els llantions que dibuixaven una clau amb el símbol de la pau / foto: Lluís Rovira i Barenys
Els llantions encesos al terra de la plaça de l'Església de Sant Pere / foto: Lluís Rovira i Barenys
La Llum de la Pau es va distribuir a les diferents agrupacions escoltes / foto: Lluís Rovira i Barenys

 

Comenta aquest article