Cultura

Concert

Concert de Nadal extraordinari de la Coral Verge del Camí l'any del seu 50è aniversari

La Coral, sota la direcció de Núria Ortoneda i amb l’acompanyament del quintet Ensemble Antiqua i de la soprano Anaïs Oliveras, va oferir un concert amb els reptes musicals més importants que ha afrontat al llarg de la seva història

Per Josep Maria Ferrando

Un moment del concert de Nadal, ahir al vespre, a l'Ermita
Un moment del concert de Nadal, ahir al vespre, a l'Ermita | Josep Maria Ferrando

L’Ermita de la Mare de Déu del Camí va ser, de nou, l’escenari, ahir al vespre, del tradicional concert de Nadal de la Coral Verge del Camí, un concert encara més emblemàtic al celebrar enguany el 50è Aniversari de la Coral. I també com cada any l’Ermita es va omplir per aquest esdeveniment.

Al preludi del concert la presidenta de l’entitat, Lídia Utset, va agrair a tothom, els presents i els que ja no hi són, l’empenta i la voluntat al llarg d’aquests cinquanta anys per fer de la Coral Verge del Camí el cor de cantaires de referència que és actualment. També va aprofitar l'ocasió per fer un resum de les activitats i concerts que s'han dut a terme, al llarg de tot l'any, per celebrar l’aniversari.

A continuació va iniciar el concert la Coral Infantil, que sota la direcció d’Esperanza Miguel i Josep Mateu, al piano, va interpretar diverses cançons tradicionals catalanes i d’altres nacionalitats, com La Filadora o un arranjament de Imagine de John Lennon.

Després va ser el torn de la Coral, que amb una actuació absolutament magistral sota la direcció de Núria Ortoneda i amb l’acompanyament del quintet Ensemble Antiqua i de la soprano Anaïs Oliveras, va oferir un concert amb els reptes musicals més importants que ha afrontat la Coral al llarg de la seva història. El Rèquiem de G. Faure, el Rèquiem de W.A. Mozart, Vespres Solemnes de Confessor, també de W.A. Mozart, Te Deum de M. A. Charpentier, el Magnificat de J.S. Bach, el Messies de G.F. Haendel i el Glòria d'A. Vivaldi, van ser cançons aplaudides de forma entusiasta pel públic. I com també es tradicional el concert va finalitzar amb una cançó nadalenca catalana: Que li darem al noi de la Mare. Un concert de Nadal extraordinari de la Coral Verge del Camí que dóna pas a la celebració del Nadal.

Comenta aquest article

Galeries relacionades