Informació general

Mobilitat

Fil a l'agulla per a regular l'ús dels patinets elèctrics al municipi

Per Berta Ruiz

Imatge d'arxiu de gent circulant amb patinets elèctrics
Imatge d'arxiu de gent circulant amb patinets elèctrics | Cedida

El creixent ús de patinets elèctrics a les ciutats està propiciant que molts municipis hagin aprovat, recentment, o estiguin elaborant ordenances municipals per regular de forma específica l'ús en calçades i voreres dels patinets elèctrics. En aquesta línia, el grup municipal de Ciutadans va presentar –al ple del passat 30 de novembre– una moció perquè s'iniciï la redacció d'una normativa municipal que reguli l'ús dels vehicles de mobilitat personal. A més, segons va exposar la seva portaveu –Patrícia de Miguel–, "algunes ciutats com València o Saragossa ja tenen un servei de lloguer de patinets elèctrics que funcionen per geolocalització i presten un servei de transport interessant, perquè són molt més ecològics i disminueixen la quantitat de trànsit de vehicles a la calçada. Des de Cs considerem interessant la presa en consideració d'un servei similar a Cambrils, especialment als mesos de màxima ocupació al municipi".

Des del PP, el seu portaveu –David Chatelain– va aplaudir la proposta com un bon punt de sortida per aconseguir aquesta regulació. Oliver Klein de l'NMC va comentar que la normativa municipal no hauria de contradir la norma superior de la DGT –que ja s'havia avançat– i que cal trobar una bona convivència entre vianants i conductors.

El regidor d'Urbanisme –Joan M. Artigau– va agrair l'interès de la moció presentada pel grup de Cs i que votarien a favor però, va apuntar que, "arriben una mica tard". Segons va dir Artigau "vam tenir reunions amb la Policia Local amb tècnics d'ocupació de la via pública i d'urbanisme per tal de realitzar un estudi sobre les necessitats i dibuixar un mapa de prohibicions o permissions. A Cambrils tenim molts tipus de vies. A més està a punt de publicar-se el nou reglament de circulació".

La moció va ser aprovada amb el suport de tots els grups, excepte l'abstenció de la regidora no adscrita, Encarni Bello.

Comenta aquest article