Informació general

Rieres

El consistori demana que l'ACA compleixi amb el manteniment i la neteja de les rieres cambrilenques

Per Berta Ruiz

Pas de la riera de Maspujols inundat, a meitats del passat mes de novembre
Pas de la riera de Maspujols inundat, a meitats del passat mes de novembre | Lluís Rovira i Barenys

Els episodis de pluges viscuts en els darrers mesos van propiciar contínues inundacions al pas de la riera de Maspujols  que serveix d'accés per a bona part dels veïns del Molí de la Torre i també de Vilafortuny. De fet, en aquest punt, cada vegada que plou amb certa intensitat s'hi acumula una gran bassa d'aigua i queda tallat al pas de vehicles. Tal com informava revistacambrils.cat, fa unes setmanes enrere, l'Associació de Veïns del Molí de la Torre ja va fer paleses les seves queixes. A més, aquest tema també va ser exposat en la darrera sessió plenària del passat 30 de novembre a través d'una moció presentada pel PP.

Segons el text presentat pel portaveu –David Chatelain–, la manca de neteja de la riera plena de sediments i sorra que en molts casos baixen des del curs superior de la llera n'és, en part, la causa dels talls al trànsit viari. La responsabilitat del manteniment de les rieres pertany a l'ACA que, "pel que es veu no actua amb la celeritat necessària". La moció demanava exigir a l'ACA les operacions de neteja i manteniment de la riera de Maspujols i una revisió de la resta de rieres de Cambrils; negociar amb l'ACA un conveni per tal de garantir la normalitat de les rieres i les seves afectacions, posant sobre la taula que en cas d'incompliment o retard, l'Ajuntament pugui executar subsidiàriament les tasques de neteja i, iniciar d'urgència el desenvolupament d'un projecte per tal de garantir la comunicació del barri del Molí de la Torre pel Camí de Sant Joan evitant els riscos derivats d'una rierada.

Suport de tots els grups

Tots els grups del consistori van donar suport a la moció. Per part de l'equip de govern, el regidor de Serveis i Medi Ambient –Antonio Laguna– va comentar que des del govern ja s'està treballant per arribar a un acord amb l'ACA. De fet, des del consistori es van fer diferents accions d'urgència –amb el vistiplau de l'ACA– per garantir-ne el pas, però l'actuació a la llera de la riera és de competència exclusiva de l'ACA. "A veure si l'ACA soluciona els problemes que tenim a les rieres" va afegir Laguna.

Comenta aquest article