Societat

Sosciathlon dóna cadires de rodes a les set escoles cambrilenques de Primària

L'associació solidària organitza, cada any, la cursa Sosciathlon a Vila-seca, Salou o Cambrils i els diners recaptats es donen a dues entitats benèfiques dedicades a la investigació. Una altra part dels diners es destina a les escoles dels tres municipis|

Per Berta Ruiz

Foto de grup de l'acte de donació de les cadires de rodes, ahir a la tarda
Foto de grup de l'acte de donació de les cadires de rodes, ahir a la tarda | Berta Ruiz

Ahir a la tarda, a la sala de plens de l'Ajuntament, l'Associació Solidària Sosciathlon va fer el lliurament de cadires de rodes a les set escoles de Primària de Cambrils. Tal com van explicar el president de Sosciathlon –Marçal Ferré– i el secretari –Carlos Morillo–, l'associació es va posar en marxa l'any 2015 amb l'organització d'una primera cursa solidària a Vila-seca. Des del primer moment, es va decidir que tots els beneficis que es recaptessin anirien destinats a dues entitats benèfiques, principalment dedicades a la investigació de malalties. Enguany, per exemple, els diners recaptats –uns 18.000 euros– s'han destinat a la investigació contra el càncer de mama i a les malalties estomacals i inflamatòries intestinals. Segons va explicar Ferré, a banda de destinar el 50% dels diners recaptats a cadascuna de les entitats triades cada any, queden uns diners de romanent que es destinen a les escoles dels tres municipis implicats en la cursa: Vila-seca, Salou i Cambrils. Fa un parell d'anys es van comprar cadires de rodes per als centres escolars de Vila-seca, l'any passat es van donar a Salou i, enguany, ha estat Cambrils el municipi que rep la donació de Sosciathlon. Ferré va comentar que quan la seva filla va patir un esquinç es van trobar que no hi havia cap cadira de rodes a la seva escola i d'aquí va sorgir la idea de facilitar aquest material als centres escolars.

Activitats 100%

Per la seva part, Carlos Morillo va recordar que les accions de l'entitat són 100% solidàries i, en totes les curses organitzades hi ha tres disciplines esportives: córrer, nedar i pedalejar. A Cambrils, es va fer la primera edició l'octubre de l'any passat. L'any 2019, està previst que la prova es faci a Salou. A banda, tal com va dir Morillo, durant l'any l'entitat realitza d'altres activitats per recaptar diners que tenen un alt component familiar i de conscienciació social.

Iniciatives que uneixen "esport i compromís social"

A l'acte d'ahir a la tarda, també hi van intervenir el regidor d'Ensenyament –Alejandro Garcia– i l'alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza. Garcia va agrair l'organització d'aquest tipus d'iniciatives que uneixen "esport i compromís social. Gràcies a Sosciathlon per fer partícips a les escoles de Cambrils que juguen un paper fonamental en l'aprenentatge i creixement personal dels infants". Per la seva part, l'alcaldessa es va mostrar satisfeta d'aquest tipus d'iniciatives "100% altruistes i que els beneficis recaptats es destinin a cobrir les necessitats socials, tant d'investigació com de les escoles. Gràcies per pensar en les escoles de Cambrils. Sempre estarem disposats a col·laborar amb Sosciathlon participant en esdeveniments de caire solidari".

Els representants de les set escoles cambrilenques d'Educació Primària –escola Guillem Fortuny, escola Mas Clariana, escola Cambrils, escola Marinada, escola La Bòbila, escola Joan Ardèvol i col·legi Cardenal Vidal i Barraquer– van assistir a l'acte de donació. També van acudir diferents regidors del consistori cambrilenc.

Comenta aquest article

Galeries relacionades