Cultura

Tallers Oberts

Els artistes cambrilencs obren els seus espais creatius

Per Berta Ruiz

Imatge del taller de Marta Fàbregas, ahir al matí
Imatge del taller de Marta Fàbregas, ahir al matí | Berta Ruiz

Aquest cap de setmana s'ha celebrat l'onzena edició de Tallers Oberts, organitzats pel Departament de Cultura. Durant dues jornades, un total de 28 artistes cambrilencs i 5 artistes convidats van obrir els seus tallers al públic per donar a conèixer la seva obra, en el marc de la Festa Major de la Immaculada. El públic assistent va tenir l'oportunitat d'endinsar-se al món dels diferents creadors i creadores que fan de l’art una forma de vida, compartir una estona de conversa, conèixer el procés creatiu i gaudir de la riquesa de les seves obres.

Els artistes participants d’aquesta onzena edició, d’àmbits tant diversos com la pintura, l’escultura, la fotografia, la joieria, la restauració, la ceràmica o la il·lustració, han estat: Jobacasén, Jesús Gómez, Xavi Castellnou, Dolors Ortuño, Marta Fàbregas, Gemma Felip, Raquel Sarrà, Nuri Mariné, Laura Mestres, Marta Nolla, Ma Lluïsa Recasens, Montserrat Recasens, Alberto Insa, Rafael Rubio, Núria Pons, Pierre Mêlandie, Sara Estalella, Jordina Ros, Pere Estadella, Dídac Sauret i Rocío Franco, Belen Domingo, Asun García, Beatriu mar, Cristina Salvans, Laura Alvarez, Paco Rodriguez i Queralt Osorio. Com a artistes convidats també hi haurà Meritxell Varela, Dolors Castells, Elena Zenkova, Eulàlia Calçada i Jaume Romaní.

Com en altres edicions, la Torre del Port, també va acollir cinc artistes que van portar allí el seu taller gràcies al suport del Museu d’Història de Cambrils. A més, enguany es va comptar amb dos espais nous: el Cinema Rambla de l’Art va oferir l’exposició de l’obra de Belen Domingo i l’Escola Crea’t que va obrir les portes per primera vegada a Tallers Oberts amb la mostra del treball d’en Dídac Sauret i la Rocío Franco. Com l’any passat, Vermuts Miró oferirà un petit tast a cada taller.

Solidaritat amb La Marató de TV3

També com a novetat d'enguany, Tallers Oberts ha tingut una vessant social amb el sorteig “Un plat ple d’art per la Marató”. Cada artista participant va dibuixar, pintar o decorar un plat que se sortejarà entre totes les persones que adquireixin les butlletes que es vendran als propis tallers a tres euros. Els beneficis es destinaran a la Marató de TV3, enguany dedicada al càncer.

Taller Antítesi Wood Radical Design de Jesús Gómez
Taller de Nuri Mariné

 

Comenta aquest article