Informació general

Medi Ambient

El col·legi Cardenal Vidal i Barraquer obtéel distintiu d'Escola Verda

Per Redacció

Representants del col·legi Cardenal Vidal i Barraquer amb els dos consellers, en el moment de la recollida del distintiu d'Escola Verda
Representants del col·legi Cardenal Vidal i Barraquer amb els dos consellers, en el moment de la recollida del distintiu d'Escola Verda | cedida

El col·legi Cardenal Vidal i Barraquer va rebre, aquest passat dissabte, el distintiu d’Escola Verda. El centre cambrilenc ha estat un dels 68 centres de tot Catalunya que ha assolit aquesta certificació que els acredita com a escola integrada en aquesta xarxa de centres educatius catalans compromesos amb el Medi Ambient. L’acte de lliurament del guardó va tenir lloc el passat dissabte al Museu Agbar de les Aigües de Cornellà del Llobregat i va anar a càrrec del conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet i el conseller d’Ensenyament, Josep Bargalló. En representació de l’escola hi van assistir la Comissió Ambiental, la Direcció i l’AMPA.

L’hort urbà i la recollida selectiva són altres objectius destacats de l’escola. Amb la consecució del distintiu d’escola verda el centre aconsegueix un dels objectius en matèria de sostenibilitat que s’havia marcat per aquest curs 2018-2019, però no és l’únic. Durant aquest curs també s’ha aconseguit engegar el projecte de l’hort i integrar-lo dins del currículum de primària. Per altra banda, es continua treballant en la recollida selectiva i la reducció de residus dins i fora de l’aula i precisament en els darrers dies s’han instal·lat al pati nou punts de recollida selectiva per tal de facilitar el reciclatge dels residus que es generen durant l’esbarjo.

Tot i que aquests són els principals objectius que s’han engegat de la comissió ambiental, la sensibilització que es fa des de l’escola en matèria de sostenibilitat és transversal i afecta a tota la comunitat educativa en les diferents etapes. Per aconseguir-ho, són diversos els representants de la Comissió que es formen durant tot l’any i participen en seminaris per tal d’implementar diferents accions en el col·legi. Entre aquestes propostes destaca un projecte interdisciplinar per promoure el consum responsable de l’aigua i un altre per promoure l’estalvi energètic.

Aquest curs s'ha instal·lat un hort al pati de l'edifici La Salle / Foto: cedida
Punts de recollida selectiva al pati de l'edifici Vedruna / foto: cedida
Zona dels horts al pati de l'edifici la Salle / foto: cedida

 

Comenta aquest article