Informació general

Joventut

L'Ajuntament i l'Hospital Lleuger formaran a joves que vulguin ser agents de salut als seus instituts

Per Redacció

Imatge d'una xerrada formativa amb joves a l'Ateneu
Imatge d'una xerrada formativa amb joves a l'Ateneu | Cedida

El Departament de Joventut de l’Ajuntament de Cambrils i l’Hospital Lleuger Antonide Gimbernat de Cambrils han engegat un nou projecte per crear i formar un grup de joves agents de salut que, de manera voluntària, s’oferiran a ser referents en l’àmbit escolar de temes clau com la sexualitat i afectivitat, l’assetjament escolar i la prevenció en el consum de tòxics.

La formació es realitzarà a l’Ateneu Juvenil entre els mesos de desembre de 2018 i febrer de 2019, i comptarà amb la col·laboració d’una entitat amb àmplia experiència en intervencions de prevenció de conductes de risc en l’oci nocturn. El regidor de Joventut, Eduard Pellicer, ha explicat la importància de potenciar la responsabilitat de les persones joves en relació a la pròpia salut i la del seu grup d’iguals. En aquest sentit, el regidor ha destacat que la iniciativa permetrà crear un espai de reflexió entre la població jove, i l’efectivitat d’intervenir en aquest col·lectiu des de dins, a través de la nova figura d’agents de salut.

Acreditació com agents de salut en l'àmbit escolar

La iniciativa està dirigida als joves d’ESO, Batxillerat i Cicles de l’Institut Cambrils, Ramon Berenguer IV, Cardenal Vidal i Barraquer i la Mar de la Frau. El grup que es conformi rebrà una formació que acreditarà als i les alumnes participants com agents de salut en l’àmbit escolar. A més, hauran de signar un compromís de responsabilitat i confidencialitat, on també s’especificarà que en cap cas tenen la responsabilitat d’atendre casos ni donar solucions als companys i companyes, sinó més aviat derivar-los al professional corresponent. En el cas dels i les alumnes de batxillerat, se suma la possibilitat de tenir presència a les Festes Majors de Cambrils, amb un stand informatiu i sempre acompanyats de professionals.

Aquest projecte s’estructura en l’àmbit de salut que es treballa a través del Pla Municipal de Joventut de Cambrils 2017-2020, responent a la promoció d’accions i formacions de prevenció, conscienciació i informació sobre aspectes lligats a la salut protagonitzats pels propis joves.

Comenta aquest article