Esports

Escacs

Cambrils acull la fase prèvia de Tarragona del campionat de Catalunya d'escacs sub14, sub 16 i sub18

Per Berta Ruiz

Disputa de la darrera jornada del torneig, el passat dissabte al matí
Disputa de la darrera jornada del torneig, el passat dissabte al matí | Berta Ruiz

El passat dissabte 24 de novembre va finalitzar a Cambrils la fase prèvia de Tarragona del campionat de Catalunya d'escacs en les categories sub14, sub16 i sub18 (aquestes dues últimes fusionades en un mateix grup). Durant tres caps de setmana consecutius, el Casal Municipal de la Gent Gran va acollir el torneig amb una seixantena d'escaquistes procedents de diferents clubs de la demarcació tarragonina, sota l'organització de la Unió d'Escacs Cambrils. La competició va constar de sis rondes –dues cada cap de setmana– amb el sistema suís.

Al finalitzar el torneig es va premiar els tres millors classificats de cada categoria. En la categoria sub18 es va imposar Oriol Norberto del Club d’Escacs Tarragona, seguit de prop per Joseph Madriá de la UE Cambrils i per Marc Altes també del Club d'Escacs Tarragona. En sub16. Adrián Garcia de l'Escacs Reus es va endur el torneig seguit de Marc Lavernia del Masdenverge i de Xijunjie Zhao de l'Amposta. Finalment, al capdavant de la classificació de la categoria sub14 es van situar tres jugadors amb cinc dels sis punts possibles i on el desempat va marcar el podi deixant-lo en el següent ordre: Joan Pujol, Albert Jovani de l'Amposta i Arnau Niubó del Valls. Tots ells van assolir la classificació per al torneig de Catalunya.

Foto de grup dels primers classificats en cada categoria (cedida)

La base de la Unió d'Escacs Cambrils creix fins a 35 jugadors

Segons va explicar el president de la Unió d'Escacs Cambrils –Joan Caba– a revistacambrils.cat, aquesta era la primera vegada que Cambrils acollia aquest torneig. De fet, des de la delegació de Tarragona s'ha volgut premiar la Unió d'Escacs Cambrils amb la concessió d'aquesta prova per la seva creixent cantera de jugadors. El club aportava un total de 7 jugadors al torneig.

Joan Caba va destacar que, “fa uns quatre anys, amb la nova junta, vam decidir impulsar classes per a la canalla perquè la mitjana d'edat del club era molt alta. Vam començar a reactivar-ho i hem passat de tenir 5 jugadors de base a tenir-ne 35 sub12. A més, cinc d'ells competeixen a nivell federat. El que va començar com unes classes els dissabtes, ara s'ha convertit en una de les eines bàsiques del club, perquè hem doblat el nombre de membres gràcies al boca a boca, a les escoles, als pares i mares.. Els escacs tenen molts beneficis per a la canalla”. Actualment, la Unió d'Escacs Cambrils compta amb 70 jugadors: 35 escaquistes de base i 35 més majors de 18 anys.

Per acabar l'activitat de l'any, la Unió d'Escacs Cambrils també organitzarà la mini Copa Tarragona, amb una trentena d'equips de quatre jugadors en la categoria sub16.

Comenta aquest article