Esports

Bàsquet

El CB Cambrils presenta els 27 equips i els 325 jugadors per a la temporada 2018-2019

Xifres rècord pel que fa a equips i jugadors l'any en el que el club celebra els 35 anys d'existència

Per Lluís Rovira i Barenys

La foto conjunta dels jugadors del CB Cambrils es va acabar amb el crit de "1,2,3, Cambrils"
La foto conjunta dels jugadors del CB Cambrils es va acabar amb el crit de "1,2,3, Cambrils" | Lluís Rovira i Barenys

El CB Cambrils va fer la presentació dels equips que té sota la seva batuta aquesta temporada 2018-2019, l'any en el que el club cambrilenc celebra els 35 anys d'existència. I com a primer acte destacat de commemoració d'aquesta efemèride el CB Cambrils va preparar un acte en el que es van lliurar moltes plaques i es va fer un repàs històric al que han estat aquests 35 anys de bàsquet a Cambrils i qui ho han fet possible.

27 equips, cinc més que l'any passat

Primer que tot es va fer la presentació dels 27 equips de bàsquet, alguns com a club i els altres a les escoles. Aquesta xifra és tot un rècord i augmenta en cinc equips els que hi havia la temporada anterior. Els equips van anar entrant a la pista rebent la salutació dels més grans i disposant-se per a la foto. D'un en un, els 27 equips van anar omplint el Palau d'Esports sota l'atenta mirada dels familiars que abans ja havien gaudit de diferents partits d'exhibició entre tots els equips de l'escola del club.

Abans del lliurament de plaques, tres jugadors del club van llegir un manifest per mostrar la condemna a la violència contra les dones. Pel que fa a l'apartat de reconeixements, es van lliurar plaques al nou espònsor del club, que és la marca automobilística Hyundai de la mà de l'empresa Augusta Cars. Des de fa un parell de setmanes, el nom oficial del club cambrilenc és Hyundai-CB Cambrils i els equips sèniors del club ja llueixen el logotip de la marca a la part davantera de l'equipació.

També es van lliurar diplomes als representants de les Ampes dels centres escolars on el CB Cambrils hi disposa d'equips de bàsquet: col·legi Cardenal Vidal i Barraquer, escola Guillem Fortuny, escola Cambrils, escola la Bòbila i escola Mas Clariana. El CB Cambrils també va fer un reconeixement als iniciadors del club, l'any 1983 i va lliurar plaques als diferents presidents que hi ha hagut al llarg dels anys. També hi va haver plaques pels representants de la delegació territorial de la Federació de Bàsquet, que al seu torn també van fer un reconeixement al CB Cambrils amb el lliurament d'una altra placa, així com pel representant del Consell Esportiu del Consell Comarcal del Baix Camp i pels representants de l'Ajuntament. Finalment, es van lliurar dues plaques a dos empleats de l'àrea d'Esports de l'Ajuntament, Pedro Penín i Pep Martorell, que ben aviat es jubilen i a qui el club va voler agrair la seva disponibilitat més enllà de la feina específica de les seves funcions.

En l'apartat de parlaments, el regidor d'Esports Josep M. Vallès va destacar la trajectòria del club cambrilenc i com a cloenda de l'acte, el president del CB Cambrils, Francesc Canaldas, va agrair tots els que han fet possible haver arribat als 35 anys i haver format la pinya que és actualment el club.

325 jugadors

El darrer acte de la presentació va consistir en la foto conjunta de jugadors i entrenadors. De cara a aquesta temporada el CB Cambrils té un total de 325 jugadors, 112 dels quals pertanyen directament al club i 213 corresponen a l'escola. A més disposa de 35 entrenadors.