Informació general

Solidaritat

Tot a punt per al Gran Recapte d'aliments a 16 supermercats de Cambrils i Vinyols i els Arcs

Per Berta Ruiz

Presentació del Gran Recapte, ahir al matí. D'esquerra a dreta: Maria Bertran, Josep M. Vallès, Camí Mendoza, Dolors Sabaté i Víctor Mangrané
Presentació del Gran Recapte, ahir al matí. D'esquerra a dreta: Maria Bertran, Josep M. Vallès, Camí Mendoza, Dolors Sabaté i Víctor Mangrané | Berta Ruiz

Ja està tot a punt per a la desena edició del Gran Recapte del Banc d'Aliments que es realitzarà el proper divendres 30 de novembre i el dissabte 1 de desembre a un total de 16 supermercats de Cambrils i Vinyols i els Arcs. Ahir al matí tenia lloc la roda de premsa de presentació d'aquesta campanya de recollida d'aliments bàsics impulsada pel Banc d'Aliments i que es fa simultàniament a tot Catalunya. L'alcaldessa de Cambrils –Camí Mendoza–, el regidor de Benestar Social –Josep Maria Vallès–, i les representants de Càrites Sant Pere –Dolors Sabaté–, i Càrites Santa Maria –Maria Bertran–, i el representant de Creu Roja –Víctor Mangrané– van ser els encarregats d'explicar els detalls.

Més de 150 voluntaris i 16 punts de recollida

Durant els dos dies, a Cambrils es mobilitzaran més de 150 voluntaris i voluntàries que es repartiran pels diferents supermercats. 8 dels 16 punts de recollida estan gestionats directament per aquestes tres entitats cambrilenques que formen part de la xarxa de distribució d’aliments a les famílies derivades des de Serveis Socials. L’any passat en aquests 8 supermercats es van recollir més de 17.500 unitats d’aliments. A nivell local es van superar les 30.000 unitats de productes.

Els productes més necessaris

L'objectiu, segons van exposar ahir, és recaptar els productes d’alimentació més necessaris com són: d'oli d’oliva, llet, conserves de peix, cereals, pasta i llegums cuites i crues; productes d’higiene personal (pasta de dents, xampú, gel, compreses i tovalloletes per nadó) i de neteja de la llar (sabó de rentar roba, sabó de rentar plats i lleixiu). Els representants de les entitats també van recordar que, més enllà del Gran Recapte, es poden fer donacions en qualsevol moment de l’any. Actualment, cada entitat atén unes 100 famílies mensualment. Per tant, entre Càrites Sant Pere, Càritas Santa Maria i Creu Roja faciliten aliments a unes 300 famílies cambrilenques.

Enguany, l'escola Joan Ardèvol tornarà a ser el magatzem de la campanya per segon any consecutiu. Serà el centre logístic on s'anirà emmagatzemant tot el material i productes.

Les persones que vulguin participar com a voluntàries al Gran Recapte es poden apuntar a través de l’Oficina d’Inclusió Social de l’Ajuntament, trucant al telèfon 977 79 45 79 o enviant un correu a inclusio@cambrils.org.

Sobre aquesta iniciativa solidària, l'alcaldessa va destacar que l'objectiu és recollir el màxim d'aliments possible i sensibilitzar la població sobre les necessitats que passa molt gent. Va agrair la col·laboració de les tres entitats i de tots els voluntaris perquè hi dediquen tant de temps i esforç. Per la seva part, el regidor de Benestar Social va destacar valors de la iniciativa com la seguretat d’una distribució justa a través d’entitats benèfiques reconegudes, la feina desinteressada de les persones voluntàries i la promoció de la solidaritat envers les persones amb necessitats alimentàries.

Comenta aquest article