Informació general

Dia Internacional contra la violència masclista

El consistori cambrilenc diu «prou» a la violència masclista

Regidors del govern i de l'oposició van llegir un manifest en contra de qualsevol tipus de violència vers les dones. També es van repartir espelmes en record de les víctimes d'aquesta xacra social

Per Redacció

Un moment de la lectura del manifest contra la violència de gènere, ahir al migdia
Un moment de la lectura del manifest contra la violència de gènere, ahir al migdia | Berta Ruiz

“Avui en un dia tan sentit com és el Dia internacional contra les violències masclistes és un bon moment perquè els homes clarament ens posicionem en contra de totes les formes de violència contra les dones, les visibles i les no visibles, que són agressions quotidianes que reben i pateixen les nenes, les noies i les dones, al món, al nostre país i també al nostre municipi, només pel fet de ser-ho”. Així començava el manifest institucional que, ahir al migdia, van llegir diversos regidors del govern i l’oposició en un acte celebrat al vestíbul de l’Ajuntament, que va cloure l’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza. Tots ells van posar de manifest que cal acabar amb aquesta xacra social que és la violència vers les dones en qualsevol àmbit.

Espelmes en record de les víctimes

En acabar la lectura, es van repartir espelmes en record a les víctimes entre les persones assistents, es va fer un minut de silenci, i posteriorment es van dipositar al vestíbul juntament amb les sabates vermelles que es van fer servir per denunciar la violència masclista el 2016, seguint la iniciativa d’art col·lectiu ideada per l'artista mexicana Elina Chauvet.

Jornades per als Bons Tractes

La lectura del manifest és un dels actes programats en el marc de les jornades per als Bons Tractes, que acaben avui dimarts amb el taller “Els nostres cossos, les nostres pors” ofert per l’entitat Sarafeig a l’Ateneu Juvenil a les persones inscrites a l’activitat.

En acabar el manifest es van dipositar espelmes en record de les víctimes de la violència de gènere