Cultura

Certamen

Es lliuren els Premis Vila de Cambrils 2018 de fotografia, narrativa, poesia i la Biennal d'Art Contemporani Gastronòmic

Per Berta Ruiz

Foto de grup dels premiats
Foto de grup dels premiats | Berta Ruiz

Ahir al migdia a la sala de plens de l'Ajuntament, es va fer l'acte de lliurament dels Premis Vila de Cambrils 2018. Enguany es van lliurar quatre guardons: el 28è Premi de Fotografia Vila de Cambrils, el 8è Premi de Narrativa Marítima Vila de Cambrils Josep Lluís Savall, el 7è Premi de Poesia Vila de Cambrils i la 3a Biennal d’Art Contemporani Gastronòmic de Cambrils 2018. Prèviament, a la sala Àmbits del Centre Cultural ja s'havia inaugurat l'exposició de les obres del Premi de Fotografia 2018. Per començar l'acte, el regidor de Cultura –Lluís Abella– va explicar que l'objectiu d'aquests premis "és reconèixer els millors en les diferents arts, tant entre els creadors d'aquí com els de fora, perquè l'art crea ponts i teixeix una xarxa entre les persones. Amb aquest certamen pretenem donar a conèixer el món artístic i donar visibilitat als creadors".

Premi de fotografia per a l'hongarès Istvan Kerekes

A continuació es va fer el lliurament dels guanyadors en l'apartat de fotografia. Enguany, el jurat va examinar 2.223 fotografies de 175 autors provinents de 39 estats d'arreu del món. Per unanimitat es va acorar el premi al Millor autor del saló –guardonat amb 1.000 euros i “Blue Pin” de la Fédération Internationale de l’Art Photographique– aIstvan Kerekes, d’Hongria (absent a l'acte per motius de distància geogràfica). Seguidament es van donar els guardons en les seccions lliure en monocrom, lliure en color, retrat i viatges, en total una quarantena de guardonats i una quarantena de mencions.

8è Premi de Narrativa Marítima Vila de Cambrils per a Sebastià Bennassar

En aquesta ocasió, dels 8 treballs presentats al 8è Premi de Narrativa Marítima Vila de Cambrils el jurat va premiar l'obra "Macondo Beach" de Sebastià Bennassar LLobera, de Marratxi (illes Balears) dotada amb 3.000€ i publicació de l’obra per Cossetània Edicions a la col·lecció Notes de Color, on ja ha publicat les obres dels anteriors guardonats.

7è Premi de Poesia Vila de Cambrils per a Ramon Humet

Pel que fa al 7è Premi de Poesia Vila de Cambrils, enguany es van presentar un total de 43 treballs. El jurat va acordar per unanimitat la concessió del primer premi dotat amb 500 euros, a l’obra "Escletxa" de Ramon Humet Coderch de Vilanova d'Escornalbou. La concessió del segon premi dotat amb 200 €, va ser per al poema "Quatre estacions de pas i un viatger solidari" de José Luis Garcia Herrera d'Abresa (Barcelona).

3a Biennal d'Art Contemporani Gastronòmic per a Isabel Granollers i Roger Carparó

En la 3a edició de la Biennal d'Art Contemporani Gastronòmic es van presentar 32 projectes artístics. El jurat en va seleccionar un total de 16 obres que han passat a formar part de l'exposició que, ahir, es va inaugurar a la Sala Àgora de l'Ajuntament i que es podrà visitar fins el 8 de febrer. Vistes les 16 obres seleccionades, el jurat acorda per unanimitat declarar del 1r premi de la 3a Biennal d’Art Contemporani Gastronòmic ex aequo les obres: "Mise en place" de l’autora Isabel Granollers Juncosa, de Reus i l’obra, que porta el títol "Paisatge al caliu" i que correspon a l’autor Roger Carparó Ferrant, de Riudoms. Ambdues obres són guardonades amb un premi de 3.500 €

Per altra banda, els artistes seleccionats per a la mostra són: Jesús Gómez Nieto, Enric Llevat Mateu, Sergi Quiñonero Ortuño, Isabel Granollers Juncosa, Lluc Queralt Baiges, Mika Murakami, Roger Caparó Ferrant, Núria Benet Ramoneda, Beatrice Bizot, Montse Tomás Romera, Jordi Martorell Pallissó, Antonio Luque Avila, Joan Codina Donaire, Marcel Aragonès Sabaté, Eva Jolis Villegas i Joan Gol Rocasalva i Mechu López –Bravo (imatge) i Fina Bonet Folch i Antoni Mallol Bech (Música).

Entre l'entrega de cada guardó es va comptar amb les actuacions musicals del Duo Alauda format per Fina Bonet al violí i Antoni Mallol a la viola. Per tancar l'acte, l'alcaldessa –Camí Mendoza– va destacar la plataforma dels Premis Vila de Cambrils que s'impulsen des de l'Ajuntament de Cambrils "per ajudar a cultivar totes les arts. Com a administracions hem d'apostar per la cultura i tots els petits granets de sorra són importants. Cal recolzar les persones creatives i que tothom tingui l'oportunitat de fer arribar les seves creacions. Gràcies a tots els participants perquè sense ells no seria possible i gràcies per confiar en Cambrils i donar-li relleu a aquests premis".

Tot seguit es va fer la inauguració de l'exposició de les obres seleccionades a la 3a Biennal d’Art Contemporani Gastronòmic a la Sala Àgora. L’acte va estar amenitzat amb la música del Duo Alauda, mentre els assistents van poder gaudir d'un aperitiu al vestíbul de l'Ajuntament i brindar amb Cava Parxet, col·laborador de l’esdeveniment. El lliurament de premis va comptar amb una àmplia representació de regidors del consistori cambrilenc, així com el director dels Serveis Territorial de Cultura a Tarragona, Jordi Agràs.

Comenta aquest article

Galeries relacionades