Societat

Ensenyament

El col·legi Cardenal Vidal i Barraquer enceta els actes de commemoració del tricentenari de la mort de Sant Joan Baptista de la Salle

Per Redacció

Al pati dels dos edificis es va muntar un photocall amb el hastag #300lasalle
Al pati dels dos edificis es va muntar un photocall amb el hastag #300lasalle | Cedida

L​a Salle celebra durant els propers 365 dies el Tricentenari de la mort del seu fundador sant Joan Baptista de La Salle, una data que des de la Institució es vol recordar amb joia i que serà el centre de diversos actes i activitats que les obres educatives i comunitats de Germans realitzaran al llarg dels propers mesos.
Com a punt de partida d’aquesta efemèride, ahir 21 de novembre, els centres La Salle van desplegar en les seves instal·lacions una lona commemorativa amb la què, aprofitant el Tricentenari, es vol recordar no solament la figura de Sant Joan Baptista de La Salle, sinó també el carisma i la identitat lasal·liana.

A Cambrils, tot l’alumnat dels dos edificis que formen el col·legi Cardenal Vidal i Barraquer, La Salle i el Vedruna, han realitzat diferents actes al llarg de la jornada per recordar la figura d’un dels patrons de l’escola. Per aquest motiu, tots els alumnes de les diferents etapes han participat d’un photocall muntat als patis dels dos edificis per fer-se una fotografia amb el hastag #300lasalle. A més, els alumnes més grans han participat d’un acte en el que s’ha recordat la figura de sant Joan Baptista de la Salle i la seva incidència en el món educatiu.

Sobre La Salle

La Salle és una Institució arrelada en quasi un centenar de països que es dedica a l’educació basada en els valors humans i cristians. Els centres La Salle reben el seu nom de sant Joan Baptista de La Salle qui, a finals del segle XVII, s’associà amb uns mestres per tal de mantenir escoles dedicades als infants pobres. Amb ells fundà l’Institut dels Germans de les Escoles Cristianes.
La missió de La Salle segueix sent mirar la realitat, deixant-se impressionar per ella i treballar per donar, des de l’educació, la millor de les solucions als qui més ho necessiten en qualsevol part del món, intentant construir una societat més justa i solidària, adaptant-se a les diferents realitats multiculturals en aquells llocs on hi és present des de la responsabilitat, la creativitat, la justícia, la convivència, la interioritat i la transcendència.

Comenta aquest article

Galeries relacionades