Vandellòs i Hospitalet de l'Infant, Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant

Publicació

L'Ajuntament de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant i Arola Editors publiquen un llibre per gaudir de la visió dels espais més significatius del municipi

Per Redacció

La presentació va anar a càrrec de l'alcalde, Alfons Garcia; de la regidora de Cultura i Patrimoni, Núria Ortiz i dels autors de l'obra: Rafael López Monné i Joaquima Nolla.
La presentació va anar a càrrec de l'alcalde, Alfons Garcia; de la regidora de Cultura i Patrimoni, Núria Ortiz i dels autors de l'obra: Rafael López Monné i Joaquima Nolla. | Cedida

L’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant i Arola Editors han editat el llibre Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, que es va presentar divendres passat, 16 de novembre, a les 19 h a la Sala Ferrer Malet de la Casa de Cultura Blanca d’Anjou de l’Hospitalet de l’Infant; i a les 20.30 h a l’Auditori de Vandellòs. Els actes van anar a càrrec de l’alcalde, Alfons Garcia; de la regidora de Cultura i Patrimoni, Núria Ortiz i dels autors de l’obra: Rafael López Monné i Joaquima Nolla.

Aquesta publicació té la intenció de “recrear la mirada reposada del lector que cerca fruir amb la visió dels espais més significatius i rellevants del municipi”, tal com explica l’alcalde, Alfons Garcia, en el pròleg. Amb la finalitat de ressaltar els trets definidors i identitaris de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, l’Ajuntament va encarregar al reconegut fotògraf i geògraf Rafael López-Monné, que és un gran coneixedor de tots els racons dels pobles que conformen el municipi, l’elaboració d’un ampli reportatge que reflectís les característiques més importants del terme.

Amb aquest llibre, assegura l’alcalde, els lectors podran “delectar-se detingudament en la bellesa plàstica, la composició, la llum, els enfocaments i molts altres detalls que Rafael López-Monné acostuma a reflectir en les seves imatges”.

El document gràfic ve acompanyat d’unes referències mínimes, però molt definitòries, dels diferents espais que permeten al lector adonar-se del seu reconeixement ancestral.

L’obra es completa amb la visió literària de la professora i escriptora Joaquima Nolla Gasulla, que ha bastit un relat titulat “Del blau al verd”, que reuneix els principals referents del territori, tant físics com llegendaris, “amb un resultat tan atractiu com sorprenent”, afegeix Alfons Garcia. “La Joaquima ens deixa corpresos amb la seva capacitat creativa i amb una narració àgil que manté l’avidesa del lector a conèixer la resolució de la ficció”, argumenta el batlle en aquest sentit. Tots els textos s’ofereixen en diversos idiomes: català, castellà, anglès i francès.

L’alcalde, Alfons Garcia, ha agraït a la Regidoria de Cultura, que ha coordinat l’obra; i al Consell Editorial Municipal “la seva receptivitat i entusiasme envers l’edició d’una obra d’aquesta entitat i vàlua”.