Vandellòs i Hospitalet de l'Infant, Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant

Igualtat

Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant programa diversos actes per a la II Setmana contra la violència vers les dones

Per Redacció

Cartell de les jornades
Cartell de les jornades | Cedida

Al voltant de la celebració Del proper 25 de novembre, Dia Internacional per l’eliminació de la violència vers les dones, l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant ha organitzat amb la col·laboració de l’Àrea Bàsica de Salut Vandellòs-Hospitalet, el Campus Extens de la URV i les entitats locals les Violetes i l’Associació d’Afectats de Fibromiàlgia de l’Hospitalet de l’Infant (ASHOFI), un programa d’activitats per conscienciar la ciutadania sobre la necessitat d’eradicar tot tipus de violència masclista. Aquestes activitats estan previstes per a la setmana del 19 al 25 de novembre i seran totes gratuïtes.

La primera tindrà lloc el dilluns 19 novembre, a les 18 h, a l’Espai Jove de l’Hospitalet de l’Infant, i consistirà en un taller de llaços violetes.

El dimarts 20 de novembre, a les 19.30 h, el Dr. Jordi Roca Girona, catedràtic d’Antropologia Social de la Universitat Rovira i Virgili (URV), impartirà una conferència titulada «Morir d’amor. Algunes conseqüències perverses de l’amor romàntic», a la Sala Bonet Castellana del Centre Cultural Infant Pere de l’Hospitalet.

Per al dimecres 21 de novembre, a les 18 h, hi ha programada una taula rodona sota el títol «Salut i dones: desigualtats de gènere a la Salut», a la Sala Infant Pere del Centre de visitants de l’Hospital del Coll de Balaguer, també a l’Hospitalet de l’Infant. Hi participaran la doctora Alicia Hernández, l’infermera Marta Ocete, la psicòloga Bàrbara Mas, la presidenta d’ASHOFI Ester Martínez i la fisioterapeuta Blanca Solé.

El programa d’actes continuarà el dijous 22 de novembre, a les 19 h, amb la projecció de la pel·lícula «Los hombres que no amaban a las mujeres», al Teatre Auditori de l’Hospitalet.

Per al divendres 23 de novembre hi ha previstes diversos actes: una sessió de contacontes, a les 18 h, a la Sala Bonet Castellana del Centre Cultural Infant Pere, a càrrec de la Marta Plans i en Valentí Gubianes, que explicaran als més petits el conte de «La princeseta»; i un altre taller de llaços violetes, a les 18 h, al Casal de Joves de Vandellòs. A més, a les 22 h, a l’Auditori de Vandellòs, tindrà lloc la lectura del manifest unitari de la Generalitat de Catalunya, les diputacions provincials i les associacions municipalistes catalanes, que ha escrit la periodista Ariadna Oltra i al qual s’ha adherit l’Ajuntament; i la projecció de la pel·lícula «20th Century Women» al mateix auditori.

El darrer acte, del 25 de novembre, consistirà en una cursa, que tindrà com a punt de sortida la Plaça Coll de Balaguer de l’Hospitalet de l’Infant, a les 11 h, sota el lema «Rodem per a l’eliminació de la violència envers les dones». En el marc d’aquesta cursa simbòlica, no competitiva, pel passeig marítim, en què les persones participants hauran d’anar amb bicicleta, amb patinet, caminant amb el cotxet dels nens o simplement amb una roda, s’oferirà igualment una masterclass d’afrodance i un taller infantil. Així mateix, s’hi llegirà el manifest abans esmentat i se sortejaran diferents lots de productes entre tots i totes les participants.

Comenta aquest article