Informació general

Concentració

Avis i Àvies, nou mesos ininterromputs de reivindicació

El portaveu dels Avis i Àvies, Manel Palacios, va llegir una carta adreçada al vicepresident Oriol Junqueras i que li va ser lliurada personalment per l'alcaldessa, aquest passat divendres

Per Lluís Rovira i Barenys

La manifestació dels Avis i Àvies al pas pel costat del mercadet on es veuen els dos venedors amb els cartells
La manifestació dels Avis i Àvies al pas pel costat del mercadet on es veuen els dos venedors amb els cartells | Lluís Rovira i Barenys

Els Avis i Àvies de Cambrils complien, ahir, els nou mesos de mobilitzacions. Així ho va recordar el portaveu del col·lectiu d'Avis i Àvies, Manel Palacios, en el decurs de la xerrada inicial de la concentració d'ahir, a la plaça de la Vila. A més de recordar aquests nou mesos de manifestacions setmanals ininterrompudes reclamant la llibertat dels presos polítics, Palacios va llegir una carta que els Avis i Àvies havien lliurat, aquest passat divendres, a l'alcaldessa per tal que la fes arribar al vicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras, en motiu de la visita que l'alcaldessa de Cambrils, juntament amb d'altres alcaldes, va fer a Oriol Junqueras a la presó de Lledoners.

Carta dels Avis i Àvies a Oriol Junqueras

En la carta, els Avis i Àvies explicaven en què consisteix l'activitat que porten a terme, cada dimecres, reclamant la llibertat dels presos polítics pel voltant del mercadet ambulant, "el mercadet s'omple de turistes que ens filmen i moltes vegades ens aplaudeixen quan reconeixen les vostres cares". En la carta es detallaven els crits de protesta que es proclamen cada setmana i també s'explicava que una setmana la manifestació es va fer en silenci per la pèrdua de la majoria independentista al Parlament. També es donava compte de les anades a la presó de Mas d'Enrich com a suport a la presidenta del Parlament i de l'anada, aquest passat dissabte, a Perpinyà "per estar al costat dels germans del Nord en la commemoració de la seva diada". La carta acabava dient que "us volem lliures, a tu estimat vicepresident i a tots els que esteu privats de llibertat. Volem que torneu amb les vostres famílies, que pugueu tornar a caminar al costat del vostre poble. Els Avis i Àvies som grans, hem lluitat sempre i ara ho tornem a fer. Ho fem cada dimecres i ho farem totes les vegades que calgui fins que sigueu lliures, fins la victòria."

Anècdotes d'ahir

Un cop llegida la carta, la manifestació es va posar en marxa cap a la zona del mercadet amb els habituals crits reivindicatius i sota l'atenta mirada, a la cantonada del carrer de Gimbernat amb el passeig d'Albert, d'un destacat membre de Societat Civil Catalana. A tall d'anècdota, ahir hi tornava a haver l'home que s'instal·la al mercadet tocant l'acordió. En el moment del pas dels manifestants sonava, suaument i de manera gairebé imperceptible pels manifestants, la cançó de "Viva España" que va popularitzar Manolo Escobar. Una mica més endavant, dos venedors del mercat ambulant van agafar els seus cartells amb les ofertes de roba interior i es van posar a tocar del pas de la manifestació acompanyant els seus cartells al ritme de les crits dels manifestants, amb una clara intenció de burla. Els manifestants, però, no van caure en la provocació. De nou a la plaça de la Vila es va tancar l'acte amb el cant dels Segadors i abans de donar per acabada la concentració una dona provinent del País Basc i que havia participat a la concentració dels Avis i Àvies va llençar un espectacular crit, típic de les zones de muntanya del seu territori, segons va explicar.

La manifestació dels Avis i Àvies a l'arribada a la plaça de la Vila / Foto: Lluís Rovira i Barenys

 

Comenta aquest article