Informació general

Polígon

El 35% de les naus del polígon Belianes no tenen activitat industrial

El regidor d'Urbanisme va dir que el 40% de les activitats del polígon Belianes ja estan regularitzades i que la propera acció que es farà serà el d'aplicar noves multes coercitives als qui no hagin regularitzat la seva situació

Per Lluís Rovira i Barenys

Aspecte d'un dels carrers del polígon Belianes
Aspecte d'un dels carrers del polígon Belianes | Lluís Rovira i Barenys

El 35% de les naus del polígon Belianes estan buides mentre que el 40 % té l'activitat regularitzada i un altre 25% es troba en procés de regularització. Aquestes dades i unes quantes més les va detallar el regidor d'Urbanisme, Joan M. Artigau, en el decurs del darrer ple a instàncies d'una pregunta formulada pel regidor de l'NMC, Oliver Klein. En números absoluts i segons va dir el regidor d'Urbanisme, hi ha un total de 91 naus industrials a Belianes de les quals 36 estan regularitzades i 31 estan buides. A banda n'hi ha 20 que va qualificar "d'antigues en tràmit de regularització" i quatre de nova implantació. Artigau va afegir que "tot i que aquestes dades poden semblar alarmants i significatives crec que estem en la direcció correcte ja que ens situa en un radi similar al d'altres polígons de nova creació que hi ha al voltant del nostre municipi i que tenen un 30% de naus buides".

Primers requeriments enviats el desembre de 2014

El regidor, a més, va donar les dades sectorials de cadascuna de les quatre zones que corresponen a la divisió que l'Ajuntament va fer del polígon Belianes a l'hora d'enviar les notificacions. Va ser l'anterior equip de govern municipal qui va iniciar el procés de regularització de les activitats industrials al polígon Belianes i ho va fer compartimentant el polígon en quatre parts. El mes de desembre de 2014 es va enviar la primera tongada de requeriments per legalitzar les activitats al primer grup d'empreses advertint-los que disposaven de tres mesos per presentar els informes requerits i tres mesos més per enllestir les obres que calgués fer. El trimestre següent es va enviar la segona tongada de requeriments al segon grup d'empreses del polígon i així es va anar fent de manera successiva, trimestre a trimestre, fins a completar els quatre grups. Els propietaris de les naus de Belianes, a més, venien de solucionar un problema històric com era el de la connexió a la xarxa d'aigua que van haver de sufragar amb un cost total de 120.000 euros.

Noves multes coercitives

Joan M. Artigau també va afegir que "les properes accions que es faran en els dos primers paquets d'empreses serà el d'aplicar noves multes coercitives als qui no hagin regularitzat la seva situació". Artigau va detallar que en l'anomenat paquet 1 hi ha una activitat antiga en tràmit de regularització així com una de nova implantació a més de 9 activitats regularitzades i 5 naus buides mentre que en el paquet 2 hi ha 4 activitats antigues en tràmit de regularització i una de nova implantació, a més de 8 activitats regularitzades i 7 naus buides.

Pel que fa al paquet 3, hi ha 7 activitats antigues en tràmit de regularització a banda de 10 activitats regularitzades i 10 naus buides. Artigau va dir que també es començarien a aplicar les multes coercitives sobre les activitats pendents de regularitzar d'aquest paquet. Finalment, en el paquet 4 hi ha 9 activitats regularitzades, 8 activitats antigues en tràmit de regularització, una de propera implantació i 9 naus buides.

Victorià Luque: "m'agradaria veure el llistat de les naus que ja tenen la resolució final"

Victorià Luque, representant de la Junta del polígon Belianes, s'ha mostrat escèptic sobre les xifres donades pel regidor d'Urbanisme i en declaracions a revistacambrils.cat ha manifestat que li agradaria que l'Ajuntament li donés per escrit "el llistat de les naus que ja tenen la resolució final. Entenc que dir que una activitat està regularitzada significa que no s'hi ha de fer res més i dubto que n'hi hagi 36 que compleixin aquest requisit". Pel que fa al número de naus buides facilitat pel regidor d'Urbanisme, Luque també es va estranyar de la dada facilitada i que segons el regidor és de 31 naus.

 

 

Comenta aquest article