Informació general

Pressupostos participatius

Comença la fase final de votació dels Pressupostos Participatius

Del 9 al 30 de novembre, les persones a partir de 16 anys que estiguin empadronades a Cambrils podran votar un màxim de tres propostes de les onze finalistes que han quedat

Per Berta Ruiz

Roda de premsa de presentació de la fase final de votació dels Pressupostos Participatius. D'esquerra a dreta: Víctor Pujol, Ana López i Núria Ferrando
Roda de premsa de presentació de la fase final de votació dels Pressupostos Participatius. D'esquerra a dreta: Víctor Pujol, Ana López i Núria Ferrando | Berta Ruiz

Els Pressupostos Participatius arriben a la seva recta final. El procés de participació entra en la fase final de votació en la què els cambrilencs escolliran els projectes en els què es destinaran un total de 100.000 euros. La regidora de Participació Ciutadana –Ana López–, la tècnica de Participació Ciutadana –Núria Ferrando– i l’arquitecte municipal i membre del grup de treball tècnic –Víctor Pujol– van oferir, ahir, una roda de premsa per promocionar aquesta fase final de votació.

Del 9 al 30 de novembre, les persones a partir de 16 anys que estiguin empadronades a Cambrils podran votar un màxim de tres propostes de les onze finalistes que han quedat. Inicialment es van escollir dotze propostes, però una d'aquestes va ser descartada per impossibilitats tècniques de dur-la a terme. Les votacions es poden fer de forma electrònica a http://participa.cambrils.cato dipositant la butlleta que s’ha fet arribar a totes les llars cambrilenques a una de les urnes situades al vestíbul de l’Ajuntament, el Centre Cívic les Basses, el Centre Cívic Vilafortuny, l’Ateneu juvenil, la Biblioteca municipal o la Torre del Llimó (les butlletes també és podran trobar al costat de les urnes). S’executarà la proposta més votada, i després la resta de propostes amb major nombre de vots, sempre i quan la suma total no excedeixi els 100.000€.

Ana López: "Els pressupostos participatius són una eina de qualitat democràtica"

La regidora Ana López va explicar que els pressupostos participatius són una eina de qualitat democràtica que permet aprofundir en la relació i la forma de comunicar-se amb la ciutadania: "creiem que són una eina innovadora en la gestió del pressupost local i l’administració de recursos públics. Crear vincles de confiança, i espais de diàleg conjunt entre, polítics, tècnics i ciutadania és imprescindible per superar la desafecció en les institucions".

Per la seva banda, la tècnica de Participació Ciutadana va explicar els detalls de la fase de votació i va repassar els tres reptes importants dels pressupostos participatius. El primer repte, que s’ha assolit amb els tallers deliberatius i les 285 propostes recollides, és l’aprenentatge ciutadà de construir col·lectivament millores en la qualitat de vida dels cambrilencs. El segon era un aprenentatge tècnic d’integrar aquests mètodes de treball en l’organització municipal i apostar per nous models de gestió. I, el tercer repte, ara, és aconseguir que aquest procés participatiu sigui útil, que la ciutadania se senti interpel·lada, cridada a votar les 11 propostes finalistes, trobin interessants els projectes i considerin adequada aquesta manera de participar en la gestió pública.

Els resultats es donaran a conèixer a principis de desembre

Segons van apuntar a la roda de premsa d'ahir, està previst que a principis del mes de desembre es donin a conèixer la proposta o propostes més votades. L'execució dels projectes es tiraran endavant de cara a l'any 2019. Recordem que les propostes rebudes (280 en total) es van analitzar tècnicament. Posteriorment, en una jornada participativa oberta a tota la ciutadania, es van triar els 11 projectes que ara es posen a votació. Cada persona només podrà votar una vegada. Totes les persones amb dret a vot només podran votar una sola vegada.

L’Apunt

Els projectes finalistes

1. INSTAL·LACIÓ PERMANENT DE 3 WC QUÍMICS AL LITORAL CAMBRILENC

Instal·lació de 3 WC’s permanents per la platja del Regueral, Cavet i Vilafortuny.

Amb la col·locació dels banys, es calculen les neteges periòdiques i l’assegurança de les cabines.

32.000 €

2. ESPAI DE JOC OBERT PER A FAMÍLIES AL CASAL MUNICIPAL DE LA GENT GRAN DE CAMBRILS

Adequació d’una sala al Casal de la Gent Gran, per equipar-la amb jocs i joguines per infants.

Convertir una aula en un lloc de trobada, perquè les famílies amb infants de fins a 5 anys disposin d’un espai per poder jugar, aprendre, experimentar, descobrir i relacionar-se.

No es tracta d’una ludoteca, perquè no compta amb servei de monitors. L’activitat tindrà lloc sota la cura dels propis pares i mares, que disposaran del material de l’aula.

7.000 €

3. ÀREA D’ESBARJO PER A GOSSOS A MAS CLARIANA

Adequació d’un espai d’uns 500 m2 dintre la zona verda situada entre l’Av. Mas Clariana i l’Av. Mussara amb instal·lació de tanca, portella d’accés, elements de joc, bancs i papereres i font dissenyada perquè els gossos hi puguin beure sense dificultat.

25.000 €

4. ENJARDINAMENT I PARC INFANTIL A LA ZONA VERDA DE LA BÒBILA

Enjardinament de la zona verda situada al costat de l’Escola La Bòbila, entre el carrer Pla de l’Estany i el carrer del Baix Penedès, de 5.417 m2, amb plantació d’arbrat i arbustos i instal·lació de reg automatitzat. A la zona central es preveu la instal·lació d’una àrea de jocs infantil.

80.000 €

5. MILLORES AL PARC MAS DE CLARIANA

Ampliació de l’àrea de jocs infantils, adequació dels espais esportius (instal·lació de 2 taules de ping-pong) i renovació del mobiliari urbà (10 papereres i 10 bancs de plàstic reciclat) a la zona verda ubicada entre l’Av. Mussara i Av. Mas de Clariana.

65.000 €

6. MILLORES AL PALAU D’ESPORTS

Millores en la desinfecció de l’aigua de la piscina petita mitjançant aparells de raig ultraviolats

Reforma en els sistemes de ventilació existents

Col·locació de noves portes d’accés a la piscina i renovació de les existents d’accés a vestuaris (millorant la temperatura i ambient de tots els vestuaris)

Instal·lació de dutxes mescladores a tots els vestuaris.

69.000 €

7. MILLORES DE SEGURETAT AL PARC INFANTIL DE LA PLAÇA DE LA PALMERA

Instal·lació d’una tanca perimetral a l’àrea de jocs infantils de la plaça situada a la Av. Adelaida amb passatge núm. 8, i col·locació d’elements per reduir la velocitat dels cotxes abans del pas de vianants que hi ha a la sortida del pont de la riera (construcció d’un pas elevat).

35.000 €

8. AMPLIACIÓ DE LES ÀREES DE JOC INFANTIL AL PESCADOR I PINARET

Ampliació de l’àrea de jocs infantils al Parc del Pescador, amb la incorporació de tres jocs més (un per cada zona), amb diferents edats d’ús.De la mateixa manera també s’ampliaria l’àrea de jocs al Parc del Pinaret, amb la incorporació de dos jocs infantils més d’aquestes característiques.També es renovaria la superfície de tots les jocs amb arena rentada (tipus de sorra que no compacta i s’afegeix a la base de cada joc)

100.000 €

9. NOU MOBILIARI URBÀ AL MUNICIPI

Adquisició i instal·lació de nou mobiliari urbà:

3 fonts públiques al passeig Marítim

50 papereres model Salou i 50 bancs model NeoBarcino a instaurar propers als centres educatius, parcs infantils, avinguda Diputació (tram de la platja del Regueral) i passeig Sant Joan Baptista de la Salle, zones d’espera d’autobusos.

23.000 €

10. MILLORA DEL PINAR DE L’AVINGUDA MAS CLARIANA

Retirar el gronxador i la caseta actual i substituir-los per jocs nous: una caseta, un balancí i un gronxador. Inclou la renovació de la superfícia (sauló) i la instal·lació de dues taules de pícnic.

27.000 €

11. HABILITAR UNA NOVA SALA DE FITNESS AL PALAU D’ESPORTS I MILLORAR L’EXISTENT

Construcció d’una nova sala finess al Palau: instal·lar una superfície de parquet flotant i sostre insonoritzat, dotar l’espai de nou material i equipament esportiu (steps, pilotes, equips de so, etc.), i instal·lar aparells d’aire condicionat, miralls i enllumenat tipus LED

Reforma de la sala polivalent existent: millora de l’equipament i el material esportiu, instal·lació d’enllumenat tipus LED, i polit i abrillantament del parquet

56.000 €

Comenta aquest article