Informació general

Personal

La nova gerència d'Aparcam suscita les crítiques de l'oposició

El regidor de Cs –Imanol Rico– va mostrar la seva total oposició a aquesta nova contractació que, tal com va apuntar, suposarà un increment de 20.000 euros més de despesa de personal d'alta direcció

Per Berta Ruiz

Imatge d'arxiu de la seu d'Aparcam
Imatge d'arxiu de la seu d'Aparcam | Cristina Sierra

El ple ordinari del passat 26 d'octubre –constituït en Junta General d'Aparcam– va fer el nomenament de la persona que ocuparà la gerència d'Aparcam SLM. Segons va exposar la regidora de Protecció Ciutadana i Mobilitat –Yolanda Quílez– es van elaborar unes bases i es va delegar l'elecció d'un nou gerent a una consultoria privada. Es tracta d'un càrrec d'alta direcció, amb una jornada del 50% que ocuparà Luis Miguel Fernández Fernández.

En el torn d'intervencions dels grups de l'oposició, la regidora no adscrita –Cinta Ballesté– va dir: "deu ser la persona adequada. Nosaltres no tenim ni veu ni vot". Per la seva part, el portaveu de l'AdC –Ivan Sanz– va manifestar que no qüestionaven el candidat, però sí l'existència de les dues empreses públiques –Aparcam i Ingesòl– que, segons va dir, haurien de passar a gestió pública. Per aquest motiu, el seu vot va ser en contra.

Des del PP, el regidor David Chatelain va anunciar l'abstenció del seu partit perquè, segons va dir, "no coneixem a la persona en qüestió i no hem pogut participar en tots aquests tràmits. No posem en dubte les seves capacitats, però no costava res haver-nos presentat abans al candidat".

C's critica l'increment de 20.000 euros en despesa de personal

Amb un to molt més crític es va manifestar el portaveu de Cs Imanol Rico. El regidor de la formació taronja va mostrar la seva total oposició a aquesta nova contractació que, tal com va apuntar, suposarà un increment de 20.000 euros més de despesa de personal d'alta direcció. "Aquesta decisió només atén a interessos del govern i més especialment de vostè (Yolanda Quílez) per tenir el control absolut d'Aparcam. Que vostè no s'entengui amb el gerent anterior no és el nostre problema. Han fet trampes, han incrementat el cost de personal en 20.000 euros. Per què? A falta de set mesos perquè s'acabi el mandat? Quins interessos hi ha? És molt greu! Aquest és un govern caduc que pren decisions que afecten negativament a les arques municipals".

Des de l'NMC, el regidor Oliver Klein també va dir que una empresa havia analitzat els candidats i que no hi podien estar en contra. No obstant això va demanar que les dues empreses municipals es podrien fusionar i remunicipalitzar els serveis.

Yolanda Quílez defensa "un procés de selecció lliure i transparent"

La regidora de Protecció Ciutadana i Mobilitat –Yolanda Quílez– va tornar a intervenir per defensar l'aposta del govern amb l'Oficina Local de l'Habitatge. "Necessitàvem un gerent al 100% a Ingesòl. L'anterior gerent estava en les dues empreses al 50%; Aparcam va quedar lliure i es va fer un procés de selecció lliure i transparent". En aquest punt, el regidor de Cs va replicar dient que, "no m'ho crec! A falta de set mesos volen potenciar l'Oficina Local de l'Habitatge? No han gestionat correctament ni Aparcam ni Ingesòl, perquè no s'ha entès amb el gerent".

El punt va comptar amb els vots a favor del govern; les abstencions de l'NMC, PP i els quatre regidors no adscrits i els vots en contra de C's i l'AdC.

 

Comenta aquest article