Informació general

Transport

Acord unànime per millorar les parades d'autobús al municipi

Per Berta Ruiz

Imatge d'una parada d'autobús al passeig de La Salle
Imatge d'una parada d'autobús al passeig de La Salle | Berta Ruiz

A proposta d'una moció presentada per l'Assemblea de Cambrils, al ple del passat 26 d'octubre, el plenari va aprovar per unanimitat millorar les parades d'autobús a Cambrils. Segons va exposar el seu portaveu –Ivan Sanz–, "perquè una parada d'autobús sigui eficient, la marquesina ha de proporcionar un refugi adient, assegurant una protecció òptima davant les condicions climàtiques externes: ha de tenir suficient espai per asseure's, seients còmodes i ha de ser de fàcil accés per a les persones amb mobilitat reduïda. Actualment, això no es compleix a totes les parades d'autobús de Cambrils".

Per tot plegat, l'AdC va proposar realitzar un estudi amb l'objectiu de: detectar les parades existents que no compleixin amb els requisits d'accessibilitat, informació, senyalització i protecció per a la seva renovació i, localitzar les parades d'autobús del municipi que manquin de marquesina de protecció per poder instal·lar-la.

Suport de l'oposició

En la ronda d'intervencions, els quatre regidors no adscrits –Cinta Ballesté, Inma Sierra, Santi Gámez i Encarni Bello– es van mostrar a favor de la proposta, així com el portaveu del PP –David Chatelain– qui va apuntar que aquesta mesura ja s'havia d'haver impulsat. Des de Cs, la regidora Patrícia de Miguel també va recolzar el text, així com Oliver Klein de l'NMC qui va manifestar que, "gairebé falten totes les marquesines a les parades de bus i això és una feina ingent! Caldria molta inversió, així com una millora dels horaris del transport urbà".

103 parades d'autobús

Per part de l'equip de govern, la regidora de Protecció i Mobilitat –Yolanda Quílez– va agrair la proposta de l'AdC en pro d'una millora del transport i de la mobilitat al municipi. Quílez també va manifestar que ja s'està fent un estudi de les 103 parades d'autobús que hi ha a Cambrils per tal d'engegar les millores pertinents.

Comenta aquest article