Informació general

Política

Comunicat de l'oposició: «El govern haurà de respondre sobre l'alt grau d'incompliment del Pla d'Acció Municipal»

Demà se celebrarà el "ple extraordinari" forçat pels grups de l'oposició municipal

Per Redacció

Imatge del ple del passat 26 d'octubre
Imatge del ple del passat 26 d'octubre | Lluís Rovira i Barenys

Els grups polítics de l'oposició de l'Ajuntament de Cambrils –Nou Moviment Ciutadà per Cambrils (NMC), Ciutadans, Partit Popular i Assemblea de Cambrils (AdC) i els regidors no adscrits Cinta Ballesté, Inma Sierra, Santi Gámez i Encarni Bello– han emès un comunicat de premsa conjunt sobre el "Debat sobre l'estat del Municipi", que se celebrarà demà dimecres a la sala de plens.

Segons aquest comunicat, "en primer lloc no ens queda sinó agrair la predisposició per part de l'alcaldessa d'acceptar aquest debat sense haver hagut d'anar a una convocatòria extraordinària forçada per l'oposició. Esperem que marqui un abans i un després, sobretot atenent a la dinàmica que s'ha establert per part de molts regidors que no contesten en seu plenària. Hem pogut saber que en molts casos la tasca de preparació d'aquest debat no ha estat desenvolupada pels mateixos regidors de govern, sinó que han delegat el treball en funcionaris dels seus departaments. Això ens fa sospitar que el que sentirem serà una llarga llista de fites i dades, que no dubtarem en rebatre. No s'ha d'oblidar que en aquest debat valorarem l'estat actual de la ciutat i, per tant, siguin quines siguin les dades que ens aportin exigirem respostes sobre els principals problemes del municipi".

Incompliment sistemàtic del PAM

L'oposició manifesta que, "el govern haurà de respondre sobre l'alt grau d'incompliment del Pla d'Acció Municipal (PAM), i dels suposats eixos estratègics que havien d'impulsar la ciutat, com el pla i-Cambrils. Cal recordar que el PAM contemplava l'impuls de diferents normatives que mai han arribat a veure la llum. Tanmateix hi ha temes que s'han impulsat però que no estan arribant a bon port, com la implementació de la Relació de Llocs de Treball (RLT), que ha tingut el seu reflex en una crisi amb la Policia Local".

Cap millora en la fiscalitat i manca d'impuls de l'activitat econòmica

En l'àmbit econòmic, els grups de l'oposició exposen que, "el govern haurà d'explicar com és que la millora dels indicadors que probablement ens explicaran no ha tingut cap impacte positiu en la fiscalitat dels contribuents cambrilencs, tal com s'ha pogut constatar recentment en el marc de l'aprovació de les Ordenances Fiscals. Aquest aspecte tampoc ha afavorit el suport a l'activitat econòmica, aspecte on les mesures han estat febles per no dir inexistents".

Neteja pública deficient

Al comunicat també s'apunta que, "el govern haurà de respondre sobre la nefasta imatge que tenim avui dia en relació a la neteja pública, a la recollida d'escombraries i a l'estat de molts carrers, en un estat de manteniment molt deficient. Aquests problemes tenen un impacte directe sobre un dels motors econòmics fonamentals, el turisme. Cal recordar també que la nostra imatge turística també va ser malmesa per declaracions inapropiades".

Manca de lideratge i de cohesió del govern

Segons tots els grups de l'oposició, "en gran mesura els problemes que posarem sobre la taula tenen a veure amb una alarmant manca de lideratge per part de l'alcaldessa que no ha sabut construir un govern eficient ni generar una idea estratègica capaç d'impulsar el municipi, el que és pot apreciar en l'absència d'idees respecte al planejament, el funcionament intern del Consistori, la manca de transparència  en certes qüestions  o les relacions amb l'Ajuntament de Vinyols i els Arcs, sense anar més lluny. La manca de cohesió ha estat evident al llarg del mandat i es constata en la paràlisi i l'immobilisme que es viu a Cambrils en els darrers tres anys".

Comenta aquest article