Informació general

Gastronomia

Cambrils, seu del tercer Congrés Català de la Cuina

quest esdeveniment tracta de promoure, reforçar i consolidar la cuina catalana a escala mundial, i definir el mapa d’actors en la cuina i la gastronomia; sempre posant en relleu que la formació és el més important

Per Redacció

Imatge del Congrés Català de Cuina que es va fer ahir al matí al Cambrils Park Business & Events
Imatge del Congrés Català de Cuina que es va fer ahir al matí al Cambrils Park Business & Events | Cedida

Cambrils Park Business & Events va acollir, ahir al matí, la primera acció al territori del Camp de Tarragona en el marc del 3r Congrés Català de la Cuina. Aquest esdeveniment tracta de promoure, reforçar i consolidar la cuina catalana a escala mundial, i definir el mapa d’actors en la cuina i la gastronomia; sempre posant en relleu que la formació és el més important per tal de poder oferir un servei de qualitat turística. Per aquest motiu, la jornada estava adreçada a alumnes d’escoles d’hoteleria i turisme; alumnes universitaris vinculats en la comunicació, el turisme i la gastronomia; i professionals del sector gastronòmic i turístic.

El Congrés es va celebrar al Centre de Convencions de Cambrils Park Business & Events, iniciant-se amb un parlament d’inauguració per part del periodista de TV3 Xavier Grasset, qui també va ser el moderador de l’acte. Així, durant la primera part van intervenir els 15 ponents convidats fent aportacions professionals i personals de la seva experiència en el sector. Després d’una petita pausa, es va fer una taula rodona moderada per Xavier Grasset. Els 15 ponents són cuiners, cuineres i professionals exalumnes de centres educatius d’FP i Universitats, els quals van aportar la seva visió de la Cuina Catalana, sigui des del vessant de cuiner, sigui des de la vessant de responsable de sala; la situació actual i expectatives de futur que hi ha, i quines són les necessitats del sector per tal de mantenir la qualitat.

Cuiners amb Estrella Michelin, presents a Cambrils

La jornada va comptar amb la presència de cuiners amb Estrella Michelín com l’Eduard Xatruch, del Restaurant Disfruta de Barcelona; el Vicent Guimerà, del Restaurant L’Antic Molí d’Ulldecona; l’Oriol Ivern, del Restaurant Hispo de Barcelona; o la Montse Abellà, del Restaurant Santceloni de Madrid. També hi ha hagut presència de cuiners amb un paper destacat a la zona del Camp de Tarragona com el Jaume Solé, Xef Executiu de PortAventura World; o joves promeses de la cuina com el Mohamed Quauch, del Restaurant El Terrat de Tarragona; o el Ferran Cerro, del FCrestaurant de Reus. També ha tingut presència el món del vi amb el Raúl Vega de les Bodegues de Santo Tomás provinents de l’Ensenada Baixa Califòrnia; o l’Elisenda Villalta, de l’Espai de Millora Enogastronomia – Patronat de Turisme Costa Daurada Diputació de Tarragona.

Diferents imatges del Congrés Català de Cuina celebrat ahir a Cambrils

 

Comenta aquest article