Informació general

Jornades gastronòmiques de l'oli nou

La Festa de l'Oli Nou serveix més d'un miler d'esmorzars a la Cooperativa Agrícola

L'excel·lent temperatura i el temps solellós que va fer ahir van afavorir la presència de moltíssima gent a l'esplanada de la Cooperativa

Per Berta Ruiz

Imatge de l'esmorzar popular, ahir al matí, a la Cooperativa Agrícola
Imatge de l'esmorzar popular, ahir al matí, a la Cooperativa Agrícola | Berta Ruiz

Ahir diumenge al matí, a les instal·lacions de la Cooperativa Agrícola, es va celebrar la Festa de l'Oli Nou, organitzada per la Cooperativa Agrícola de Cambrils i emmarcada en les Jornades Gastronòmiques amb Oli Nou d'oliva verge extra. L'excel·lent temperatura i el temps solellós que va fer ahir van afavorir la presència de moltíssima gent a l'esplanada de la Cooperativa. En aquesta ocasió es van servir més d'un miler de racions del tradicional esmorzar popular a base de pa torrat llonganissa i cansalada, fruita i l'oli novell verge extra de la nova collita 2018 –que està a la venda des del passat 26 d'octubre–. Com cada any, la gent va poder rostir la seva carn a la brasa i el seu pa en unes graelles. A banda de les taules instal·lades per la Cooperativa Agrícola, molta gent també es va muntar la seva pròpia parada de taules i cadires.

Per acompanyar la matinal festival, es va comptar amb les actuacions dels gegants del Setge –i els Amics de la Sardana. A més, l'Agrobotiga va estar oberta durant tota la matinal i els assistents també van poder comprar-hi. Es van oferir descomptes en la compra d'oli si prèviament s'havia comprat un tiquet per a l'esmorzar. Amb la celebració de la Festa de l'Oli es tancaven, ahir, les Jornades Gastronòmiques amb Oli Nou d'oliva verge extra, que es van iniciar el passat 19 d'octubre.

L’Apunt

Una previsió de 700.000 quilos d'olives
Respecte a la campanya de l’almàssera va una mica endarrerida a conseqüència de la climatologia adversa de les darreres dues setmanes i també pel rendiment baix per l’augment de la humitat de les olives. Tot i això s’espera una qualitat de l’oli excel·lent. Pel que fa a la campanya, enguany amb el cicle del conreu de l’olivera “toca” una campanya curta de producció. Des de la Cooperativa Agrícola s'espera un volum de prop de 700.000 quilos d'olives, menys d'una quarta part del que es va collir l'any passat, quan es va arribar als 3,2 quilos d'olives –corresponents a una campanya molt forta–.

Comenta aquest article

Galeries relacionades