Informació general

Joventut

Es presenta el nou Carnet Jove de Cambrils, un projecte pilot a nivell català

El Carnet Jove de Cambrils amplia els avantatges del Carnet Jove de la Generalitat a nivell local. Es tracta d'un projecte pilot impulsat per l'Agència Catalana de la Joventut a set municipis catalans

Per Berta Ruiz

Presentació del Carnet Jove de Cambrils, ahir al matí a l'Ateneu Juvenil
Presentació del Carnet Jove de Cambrils, ahir al matí a l'Ateneu Juvenil | Berta Ruiz

Ahir al matí a l'Ateneu Juvenil tenia lloc la presentació del nou Carnet Jove de Cambrils –que amplia els avantatges del Carnet Jove de la Generalitat a nivell local–, a càrrec de l'alcaldessa de Cambrils –Camí Mendoza–, el director general de l’Agència Catalana de la Joventut (ACJ) –Cesc Poch– i el regidor de Joventut de l'Ajuntament de Cambrils, Eduard Pellicer. També hi van ser presents la coordinadora territorial de Joventut a Tarragona –Carmina Blay– i el director de Banca d’Institucions de CaixaBank a Tarragona, Alexis Gómez, entre d’altres.

Nous carnets amb el logotip dels ajuntaments

Amb la posada en marxa del nou projecte impulsat per l’ACJ des de principis de juny, un total de set ajuntaments catalans –Cambrils, Manlleu, Hospitalet de Llobregat, Amposta, Agramunt i la Seu d'Urgell– han endegat una campanya de captació de nous avantatges i descomptes entre els comerços i empreses locals, i ara s’iniciarà la promoció del Carnet Jove entre el jovent del municipi. L’objectiu de la iniciativa és la d’oferir una bona oferta d’avantatges de qualitat i proximitat per als joves, i la de potenciar-ne l’ús en el dia a dia, especialment en aquells comerços i establiments locals. La presentació del nou Carnet Jove de Cambrils marca el punt de partida per a expedir els nous carnets, que inclouran el logotip de cadascun dels ajuntaments participants, mentre que la resta del plàstic mantindrà la mateixa estètica que el Carnet Jove d’abast nacional.

D’aquesta manera, els joves de Cambrils que des d’avui decideixin de fer-se nous titulars del Carnet Jove ja ho poden fer acudint a una de les oficines de CaixaBank del municipi, on rebran el nou plàstic. Per acreditar que resideixen a la població, ho podran fer mostrant el seu DNI, el certificat d’empadronament o bé algun altre document que constati el seu lloc de residència. Per la seva banda, els joves que ja eren titulars i que, per tant, ja disposen del plàstic genèric del Carnet Jove, no caldrà que el renovin. Així mateix, properament disposaran de la nova imatge del Carnet Jove de Cambrils al Carnet Jove Virtual que inclou l’APP del Carnet Jove.

Campanya de comunicació entre els joves

Segons va explicar el regidor de Joventut, s'iniciarà una campanya de comunicació local per tal de potenciar que més joves es facin el nou Carnet Jove Municipal. En aquest sentit, des de l’Ajuntament es farà difusió de la iniciativa a través de les xarxes socials, de publicitat als mitjans de comunicació i de la distribució de díptics i pòsters als equipaments culturals i esportius del municipi. Així mateix, l’Ajuntament enviarà una carta personalitzada a tots els joves del municipi per tal d’informar-los de la iniciativa.

Campanya de captació d’avantatges

Com a resultat de la primera campanya de captació del Carnet Jove Municipal iniciada el juny, el nombre d’avantatges que s’ofereixen a Cambrils a partir d’avui és d’un total de 86. Això implica que quasi s’ha triplicat l’oferta d’avantatges en relació als que s’oferien abans de l’estiu, fet que millora l’oferta i usabilitat del carnet pels seus titulars. Es tracta d’una xifra inicial que, segons va apuntar Pellicer, anirà augmentant a mesura que avanci la campanya anual de captació que seguirà duent a terme l’ajuntament amb la supervisió de l’ACJ. És una tasca que es continuarà fent des del Departament de Joventut de l'Ajuntament de Cambrils, amb la col·laboració del Departament de Promoció Econòmica, el Patronat de Turisme i les associacions de restauració, comerços i allotjaments.

D’aquesta manera, els 2.481 titulars del Carnet Jove d’entre 12 i 30 anys que resideixen a Cambrils, així com també els prop de 550.000 joves catalans i els sis milions d’europeus que disposen del carnet, tenen accés des d’avui a tots aquests avantatges i descomptes en el comerç i serveis locals de la població. Aquesta nova oferta ja es pot consultar des d’avui al nou espai web del Carnet Jove de Cambrils.

Entre els nous avantatges que s’han aconseguit captar de manera provisional durant aquesta fase inicial, dels quals ja podran gaudir des d’avui mateix els titulars del Carnet Jove, destaquen els descomptes i avantatges vinculats a l’ús del carnet en el dia a dia: perruqueria, odontologia, òptica, herbolari, joieria, formació, alimentació, estètica, pintura, calçat, ferreteria o esport. A més, l’Ajuntament de Cambrils manté per aquest 2018 els avantatges en diferents serveis municipals, com són els descomptes en els museus i activitats esportives dels departaments d’Esports i Cultura de l’ajuntament. Així mateix, el consistori estudia l’ampliació d’avantatges a d’altres serveis municipals.

Aquests nous avantatges locals responen als àmbits prioritaris d’actuació establerts per l’ACJ i l’ajuntament, relacionats amb el temps lliure dels joves (cultura, formació o esport), així com els que tenen a veure amb el seu dia a dia (serveis per a l’emancipació). En la mateixa línia del Carnet Jove a nivell nacional, els nous avantatges també s’adapten als diferents perfils de joves: adolescents, estudiants o joves emancipats, per tal de donar millor resposta als seus interessos i necessitats.

30 anys de Carnet Jove

Segons va destacar el director general de l’ACJ, Cesc Poch, l’aposta per incrementar el nombre de descomptes locals del Carnet Jove també respon a la pròpia demanda de milers de joves durant l’acció participativa organitzada el 2017 coincidint amb el 30è aniversari del Carnet Jove.

Una de les maneres per promocionar el Carnet Jove als comerços locals és la col·locació d’un distintiu a l’entrada de l’establiment, una mesura que ja podran dur a terme les noves empreses i serveis adherits aquests mesos. Aquesta actuació es complementa amb d’altres accions paral·leles, com són la millora de l’eina de geolocalització de l’APP del Carnet Jove amb una mirada local, per tal de prioritzar els avantatges del carnet que tenen al seu voltant en el moment en què facin ús del servei.

Comenta aquest article