Informació general

Ple

Ciutadans mostra al ple una de les plaques de l'U d'Octubre sostretes al CDR

La primera placa es va col·locar el 29 de setembre a la placeta de les Remendadores i el CDR ja n'ha col·locat al menys tres per les reiterades sostraccions que ha patit aquesta placa

Per Lluís Rovira i Barenys

El regidor de Ciutadans, Imanol Rico, amb la placa del CDR a les mans, en el ple del passat divendres
El regidor de Ciutadans, Imanol Rico, amb la placa del CDR a les mans, en el ple del passat divendres | Lluís Rovira i Barenys

En l'apartat de precs i preguntes del ple del passat divendres, el regidor de Ciutadans, Imanol Rico, va mostrar una placa amb la inscripció de "Plaça de l'U d'Octubre"i va formular un seguit de preguntes al govern municipal. Aquesta placa és una de les que el CDR Cambrils ha penjat a la placeta de les Remendadores, al Port, en el decurs d'aquest darrer mes. La primera placa es va col·locar el dissabte 29 de setembre per tal de commemorar la data del Referèndum i en el decurs del diumenge 30 de setembre algú es va encarregar de despenjar-la i anunciar-ho a través de les xarxes socials. El CDR la va tornar a col·locar un dia després i des de llavors fins ara ja són al menys tres les plaques que s'han col·locat en aquest indret.

Imanol Rico, amb una d'aquestes plaques a la mà, va formular unes quantes preguntes al govern municipal, "vau cedir la plantilla de l'Ajuntament per a fer aquesta placa?", "no vau dir que no s'havia donat permís per a fer una concentració en aquest lloc?", "com es controla l'ús de l'escut municipal?, en aquest cas s'ha fet pagar la taxa d'utilització?". Després de formular les preguntes, Rico va afegir un prec, "que hi hagi un control dels actes que es deneguen".

El regidor de Cultura i Festes, Lluís Abella va respondre en primera instància al regidor de Ciutadans per explicar que s'havia rebut una sol·licitud per a fer un acte a la plaça de les Remendadores i va recordar que hi ha un acord de l'Ajuntament de l'any 2012 pel qual es va acordar que s'evitaria fer actes de tipus polític a primera línia del port, "i és per això que es va denegar". Pel que fa a l'ús de l'escut, l'alcaldessa, Camí Mendoza, va respondre que quan es demana la utilització de l'escut es revisa la sol·licitud i que de no s'ha deixat cap plantilla de les plaques de carrer. Mendoza també va afegir "m'haurà de dir d'on ha tret la placa. Si me la dóna me la posaré al despatx".

L’Apunt

"Plaza de Tabàrnia"
Les persones que van sostreure la primera placa, el 30 de setembre, a més, en van col·locar una altra en la que hi posava "Plaza de Tabàrnia". Aquesta placa també seguia el disseny de les plaques de carrer de Cambrils però en aquest cas, el regidor de Ciutadans no en va fer cap referència al ple.

Comenta aquest article