Cultura

Dansa

L'Estudi Giselle obté la resolució que l'acredita com a Escola de Dansa Autoritzada pel Departament d'Ensenyament

Per Redacció

L'Estudi Giselle ha estat acreditada com a Escola de Dansa Autoritzada pel Departament d’Ensenyament
L'Estudi Giselle ha estat acreditada com a Escola de Dansa Autoritzada pel Departament d’Ensenyament | Cedida
L'Escola de Dansa Estudi Giselle de Cambrils –dirigida per Elena Alcalà– va rebre, el passat 18 d'octubre, la resolució que l'acredita com a Escola de Dansa Autoritzada pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya. Aquesta resolució, va ser publicada al DOGC (Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya), l'acredita com la primera escola de dansa autoritzada de Cambrils, segons ha explicat la seva directora a revistacambrils.cat.
 
Segons ha apuntat Alcalà, "per esdevenir una Escola de Dansa autoritzada no només cal complir molts requisits referents a les instal·lacions amb unes condicions arquitectòniques, higièniques, acústiques i de seguretat previstes per la legislació vigent, sinó que l'equip docent també ha de comptar amb un mínim de dos professors titulats en Grau Superior. En el nostre cas som, la professora de Dansa espanyola i especialitzada en Pedagogia de la Dansa –Susana Larriba Adell– i jo com a directora i professora de Dansa Clàssica i Contemporània, especialitzada en Coreografia i tècniques d'interpretació de la dansa".
 
L'Estudi Giselle, que enguany compleix deu anys, ja es va dissenyar pensant en totes aquestes exigències del Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya. Tal com ha destacat la seva directora, "hem trigat en poder fer totes les gestions burocràtiques, però estem molt contents de celebrar aquest desè aniversari amb la resolució i poder dir que som la primera Escola de Dansa autoritzada a Cambrils".

L’Apunt

Ensenyaments artístics dins del sisema educatiu
La Llei orgànica 1/1990, de 3 d'octubre, d'ordenació general del sistema educatiu, situa els ensenyaments artístics dins del sistema educatiu com a ensenyaments de règim especial i defineix com a finalitats d'aquests: "proporcionar als alumnes una formació artística de qualitat i garantir la qualificació dels futurs professionals de la música, la dansa, l'art dramàtic, les arts plàstiques i el disseny". Per a la música i la dansa fixa les característiques del currículum, dels alumnes i del professorat dels centres d'ensenyament, alhora que preveu, en el seu article 39.5, l'existència d'escoles específiques, que seran regulades reglamentàriament per les administracions educatives i en les quals els alumnes, sense limitació d'edat, podran cursar estudis de dansa o de música, no dirigits a l'obtenció de títols amb validesa acadèmica i professional.

Aquests estudis de Nivell Elemental (no reglat) coincideixen en temps amb l’educació primaria, i son la preparació per posteriorment accedir (a través de proves d’accés) al Grau Professional que dura els 6 anys de la ESO més el batxillerat, i forma els alumnes com a ballarins professionals. Per obtenir la titulació de Coreografia o Pedagogia de la Dansa, s’ha de cursar el Grau Superior que actualment a Catalunya només s’imparteix a l’Institut del Teatre de Barcelona.

Comenta aquest article