Informació general

Denúncia

La UGT interposa una segona denúncia per persecució sindical a l'Ajuntament de Cambrils

El sindicat ha emès un comunicat en el que explica que "el Jutjat d’Instrucció penal ha citat a declarar el cap de la Policia Local de Cambrils, diversos treballadors de la Corporació i una regidora del consistori"

Per Redacció

Protesta de la Policia Local davant de l'Ajuntament, el passat 5 d'octubre
Protesta de la Policia Local davant de l'Ajuntament, el passat 5 d'octubre | Lluís Rovira i Barenys

La UGT-FeSP de Catalunya ha interposat una segona denúncia per la via penal contra la Prefectura de la Policia Local de Cambrils per fets que podrien constituir delictes de falsedat documental contra la llibertat sindical i els seus representants a l’Ajuntament de Cambrils. Així ho ha exposat el sindicat en un comunicat en el que també explica que "el Jutjat d’Instrucció penal ha citat a declarar el cap de la Policia Local de Cambrils, diversos treballadors de la Corporació i una regidora del consistori. És el segon Jutjat d’Instrucció penal de Reus que investiga el cap de la Policia Local".
 
Segons explica el comunicat, "la UGT va obtenir la majoria absoluta en les dues últimes eleccions sindicals a l’Ajuntament, que va comportar defensar els drets de la plantilla municipal en els pitjors anys de la crisi, amb desenes d’acomiadaments i retallades, fins i tot amb un expedient de regulació d’ocupació (ERO) l’any 2013. La primera investigació penal es va produir pels fets succeïts a l’inici de l’ERO quan components de la comissió negociadora de la UGT van ser denunciats. Van aparèixer les seves dades personals com a denunciats en un atestat policial, però ningú els va identificar. El govern responsable de l’ERO, de tot el personal de l’Ajuntament i de la policia local, no va voler investigar aquest fet, que podria sorgir des de dins mateix de l’Ajuntament, contra representants i simpatitzants de la UGT en el context de l’ERO que s’estava negociant".
 
El comunicat també diu que "durant anys, els representants de la UGT a la policia local de Cambrils han patit discriminacions de tot tipus en les seves condicions laborals i personals, canvis forçosos, sancions, decisions atípiques i alguns han hagut d’abandonar l’Ajuntament, perquè no s’ha resolt la situació. L’Ajuntament coneix que l’auditoria de salut laboral és molt desfavorable, especialment en la policia local. La UGT hem insistit durant anys a l’Ajuntament de Cambrils, perquè actués davant aquesta situació, que s’investiguessin els casos d’assetjament sindical i laboral, que es busquin solucions dialogades, perquè es respectin els drets laborals del personal i sindicals del conjunt de les empleades i empleats de l’Ajuntament que en ocasions han patit actes d’aparença delictiva. No obstant això, hem rebut excuses i silenci, el govern no actua per depurar responsabilitats internes. Arribats a aquest punt, l’alternativa ha estat presentar denuncia als jutjats penals d’instrucció".
 
Finalment, el comunicat de la UGT diu que "insistim a convidar el govern a actuar. Reiterem que no es tolerarà cap discriminació contra afiliats o representants de la UGT. La UGT farà el que calgui per defensar els drets de la plantilla municipal. És necessari demanar responsabilitats i els nostres serveis jurídics segueixen examinant més accions penals davant els qui no impedeixin conductes antisindicals o discriminatòries, mentre l’Ajuntament no solucioni la seva situació interna i estableixi responsabilitats."

 

Comenta aquest article