Informació general

Ple

L'oposició en ple acorda sol·licitar la celebració d'un ple monogràfic sobre l'estat del municipi

L'oposició considera que "els cambrilencs mereixen tenir una visió general i plural de la situació política del municipi, i el lloc més adient per debatre és la sala de plens"

Per Redacció

Imatge del darrer ple, celebrat a finals de setembre
Imatge del darrer ple, celebrat a finals de setembre | Lluís Rovira i Barenys

Els diferents partits i regidors no adscrits que conformen l'oposició a l'Ajuntament de Cambrils han acordat sol·licitar a l'alcaldessa Camí Mendoza la celebració d'un ple monogràfic destinat a tractar sobre l'estat del municipi, en línia amb la proposta que va fer l’Assemblea de Cambrils la setmana passada. La sol·licitud l'ha feta tota l'oposició, és a dir 10 regidors, amb la qual cosa queden àmpliament superats el nombre de sis regidors que seria la quarta part indispensable per a forçar aquest ple. Ahir es va entrar la instància dels partits i regidors de l'oposició demanant la celebració del ple i aquest s'hauria de celebrar abans de quinze dies. Si l'alcaldessa no el convoqués dins aquests 15 dies, quedarà automàticament convocat per al desè dia hàbil següent al de la finalització d'aquest termini.

Els grups han acordat presentar aquesta petició per escrit donant l'oportunitat a l'alcaldessa d'impulsar aquest ple, que està començant a instaurar-se en diferents Ajuntaments i que s'inspira en el debat de l'estat de la Nació, que sol celebrar-se anualment al Congrés dels Diputats. En opinió de l'oposició, manifestada a través d'un comunicat de premsa, "els cambrilencs mereixen tenir una visió general i plural de la situació política del municipi, i el lloc més adient per debatre és la sala de plens".
Per a Iván Sanz, de l'Assemblea de Cambrils, "aquest ple s’hauria de contemplar com una obligació dels governs a rendir comptes", opinió compartida per Imanol Rico, de Ciutadans, que demana a més que en aquest ple "cada regidor de govern contesti el concernent a la seva àrea de treball per facilitar la fiscalització". En la mateixa línia, David Chatelain, del Partit Popular, ha manifestat que seria un bon moment "per analitzar el PAM, Pla de Mandat local, i analitzar fins a quin punt s'ha complert o no". Oliver Klein, de l'NMC, ha assenyalat que "els greus errors en diferents àrees de gestió no poden passar-se per alt i el govern ha de respondre per ells".

Per als regidors no adscrits, Inma Sierra, Cinta Ballesté, Santi Gámez i Encarni Bello, també han manifestat que "l'evident empitjorament dels serveis municipals obliga al govern a donar la cara i donar explicacions". La totalitat de l'oposició considera que "després d'un estiu caòtic, marcat per un descens dels ingressos derivats del turisme, la mala gestió de la neteja i sobretot els problemes de governabilitat derivats del mal ambient en el si de l'equip de govern, sumat a la seva incapacitat per a enfrontar els problemes, justifiquen la necessitat d'un ple que es preveu inevitable".

 

Comenta aquest article