Informació general

Concentració

Els Avis i Àvies es manifesten en silenci per la pèrdua de la majoria independentista al Parlament

Aquesta mesura es va prendre just abans de la manifestació d'ahir i es va fer atenent al que s'havia viscut el dia abans al Parlament amb la pèrdua de la majoria independentista

Per Lluís Rovira i Barenys

La manifestació setmanal, ahir, es va fer en total silenci
La manifestació setmanal, ahir, es va fer en total silenci | Lluís Rovira i Barenys

Els Avis i Àvies van decidir, ahir, fer la manifestació setmanal en absolut silenci. No hi va haver cap crit ni cap consigna. Així ho van decidir just abans d'emprendre el tomb habitual. Manel Palacios, portaveu dels Avis i Àvies, ho va suggerir atenent al que s'havia viscut el dia abans al Parlament amb la pèrdua de la majoria independentista visualitzada en diferents votacions. El silenci de la manifestació d'ahir va ser impactant i fins i tot va sobtar a la gent que ja està acostumada a veure els manifestants cada setmana. Del bar de la cantonada del carrer de Gimbernat amb el passeig d'Albert un client li deia a un altre, "van de luto. Ayer perdieron todos los votos" mentre que a pocs metres, un home amb un acordió, col·locat a la zona del mercadet, tocava l'espiritual negre "Jo vull la pau", i d'aquesta manera, sense saber-ho, posava la banda sonora més adient a aquesta improvisada escena. Prèviament, a la concentració de la plaça de la Vila s'havia llegit un manifest i s'havia cantat l'Estaca. Posteriorment, quan la manifestació va arribar de nou a la plaça de la Vila, es va tancar l'acte amb el cant dels Segadors.

"La gent no entén de baralles per les cadires del poder"

En el manifest llegit ahir i signat pel col·lectiu Carrasclet, format per membres dels Avis i Àvies de Cambrils, es va recordar que feia un any "que els diputats legítims del Parlament de Catalunya van fer i van signar la Declaració d'Independència de Catalunya, segons el mandat sorgit del referèndum de l'1 d'octubre. El Molt Honorable Carles Puigdemont, avui a l'exili, la va posposar a instàncies de les autoritats europees i a l'espera que l'estat espanyol oferís diàleg. L'endemà, Europa es va posar al costat de M. Rajoy i aquest va amenaçar amb l'aplicació de l'article 155. Fi del diàleg".

El manifest continuava dient que "avui fa un any teníem un govern dividit, avui també ho està. Avui fa un any, teníem una societat mobilitzada, avui encara ho està més perquè tenim la nostra gent a la presó, a l'exili o encausats en una causa general contra l'independentisme". Tot seguit, en referència als darrers fets viscuts al Parlament, el manifest deia que "la gent no entén de baralles per les cadires del poder, la gent vol tenir una república efectiva que sigui més justa i més democràtica. Volem marxar d'aquesta Espanya fosca i franquista!". Finalment, el manifest acabava demanant i exigint als polítics, "que acabin el que vam començar ara fa un any".

Els Avis i Àvies, en el moment de cantar els Segadors, ahir, a la plaça de la Vila / Foto: Lluís Rovira i Barenys

 

Comenta aquest article