Societat

Any Cardenal

L'església parroquial de Santa Maria acull la missa del 150è aniversari del bateig del cardenal Vidal i Barraquer

Per Redacció

La Missa del 150è aniversari del bateig del Cardenal Vidal i Barraquer es va fer el passat divendres 5 d'octubre
La Missa del 150è aniversari del bateig del Cardenal Vidal i Barraquer es va fer el passat divendres 5 d'octubre | Cedida

L'església parroquial de Santa Maria va acollir, aquest passat divendres 5 d'octubre, la missa d'acció de gràcies en motiu del 150è aniversari del bateig del cardenal Vidal i Barraquer. La missa va estar presidida per l'arquebisbe de Tarragona, Jaume Pujol, i concelebrada per mossèn Ramon Martí i el vicari general de l'arxidiòcesi, mossèn Joaquim Fortuny, entre d'altres preveres. Un dels moments més significatius de la celebració va tenir lloc a la capella del Baptisteri, on el Cardenal va rebre el sagrament del Baptisme i on l'arquebisbe va beneir l’aigua abans de l’aspersió. La Coral Verge del Camí va ser l’encarregada  dels cants de la celebració.

L’arquebisbe, en l’homilia, es va fixar en alguns trets i virtuts del cardenal reflectits en el seu testament espiritual signat al Vaticà el dia 2 de març de 1939. «Primer de tot el perdó. El cardenal que vivia el seu lema episcopal Estimeu-vos els uns als altres va perdonar no solament oblidant sinó desitjant “tota mena de bé i prosperitat” a qui li havia fet mal», va dir, afegint que «si Francesc d’Assís Vidal i Barraquer pot ser anomenat “cardenal de la Pau” és perquè va ser el “cardenal del perdó”».
Un altre tret que va destacar va ser la seva estimació als sacerdots, especialment d’aquells que se sentia pare i pastor, els preveres de la seu metropolitana de Tarragona.
Finalment, adreçant-se a tots els cambrilencs i cambrilenques els va dir: «Estigueu orgullosos del vostre cardenal» i va agrair a la comissió organitzadora de l’Any cardenal Vidal i Barraquer tots els actes programats, que seran un «estímul per a construir, a les beceroles del segle XXI, una societat i un món millor, i també una Església més fidel i autèntica».
Entre les autoritats assistents hi havia l’alcaldessa, Camí Mendoza; el regidor de Cultura i Festes Lluís Abella i el director general d’Afers Religiosos de la Generalitat, Marcel·lí Joan.

L'arquebisbe Jaume Pujol va beneir l'aigua de la pica baptismal de l'església parroquial de Santa Maria / Foto: cedida

 

Comenta aquest article