Esports

Rem Cambrils pren part a la baixada de l'Ebre - Transebre 2018

Per Redacció

Imatge de la tripulació de Rem Cambrils a la baixada de l'Ebre
Imatge de la tripulació de Rem Cambrils a la baixada de l'Ebre | Cedida

Rem Cambrils va participar, el passat dissabte, en la ja mítica baixada de l'Ebre amb llagut, coneguda com la TransEbre i organitzada per l'Associació Esportiva Vogadors de Calafell. Es tracta d'un esdeveniment lúdic-festiu, amb sortida a la població de Miravet i arribada a Tortosa. Transcorre íntegrament pel riu Ebre, amb un recorregut total aproximat d’uns 44 Km, repartit en tres trams i a través d'espectaculars paisatges i naturalesa. En aquesta edició varen participar un total de cinc clubs; Associació Esportiva Vogadors de Calafell, Vent d’Estrop Vogadors de Cambrils, Vogadors Baix a Mar de Torredembarra, Club Rem Marina de Dénia i Club Rem Cambrils.

Club Rem Cambrils va comptar amb la participació d’un llagut, amb més d’una trentena de vogadors, vogant en relleus en cadascun dels trams així com, amb la participació de sis caiacs. A les 8:30 h va tenir lloc en el “pas de la barca” del marge esquerre del riu a Miravet, la concentració de tots els clubs participants, on es va realitzar la descàrrega de les embarcacions i posterior posada en l'aigua. Al voltant de les 09:00 h es va produir la sortida de la primera etapa Miravet – Benifallet, amb una distància de 14 Km i al voltant de 2 h de durada.

En aquest tram, els participants van poder gaudir de les vistes del Castell Templari de Miravet, que els va acompanyar durant gran part del trajecte. Destacar les ruïnes d'un antic molí àrab situat en un racó, al marge dret del riu. La impressionant paret de la roca “dels Penjats”, roca que domina el riu i on a l'edat Mitjana es penjaven a delinqüents per escarmentar als navegants. També la possibilitat de navegar a través dels canals interiors de l’illa del Nap o l'illa de Cateura, just abans d’arribar a Benifallet i fi del primer tram. En aquest punt es va fer un descans i es va aprofitar per esmorzar.

Cap a les dotze del migdia es va iniciar la sortida de la segona etapa Benifallet-Tivenys amb una distància d’uns 15 Km i una durada de 2,30 h. Tram tortuós i encaixonat, el riu discorre més tranquil en un paratge més abrupte i envoltats a l’esquerra, pel "Coll de Som” i a la dreta, per la Serra de Cardó. Es pot observar també la Torre de Mollet antic refugi i hostal als navegants de l'Ebre a mig camí entre la ciutat de Tortosa i el castell de Miravet. En aquest tram, el punt àlgid de la jornada va ser l’arribada a L'Assut de Xerta on es van replegar totes les embarcacions participants, llaguts i caiacs per tal d’endinsar-nos en la resclosa i descendir els 7 metres de desnivell que separen el nivell del riu amb la sortida. De nou al riu i a poca distancia varem arribar al final del segon tram, a Tivenys, on es va celebrar un dinar amb la totalitat dels participants, familiars i amics, envoltats de tranquil·litat i naturalesa. A la tarda i després de dinar, es va sortir de nou per tal de completar l’últim tram, Tivenys – Tortosa.

Aquest últim trajecte va transcórrer amb una navegació més calmada i amena, proper a alguns dels trams de la Via Verda. Un dels punts interessants és el pas pels voltants de l’illa d'Audi, fabulós entorn natural, amb una gran varietat d'ambients i vegetació de ribera. Per últim, destacar l'espectacular entrada de totes les embarcacions sota els ponts de la ciutat de Tortosa on, cap a les 19:00 h, es va posar punt i final a una magnífica jornada.

Comenta aquest article

Galeries relacionades