Informació general

Política

Cambrils acull el partit de tornada de la jornada esportiva i reivindicativa «Gols per l'Oriol Junqueras»

El camp municipal de futbol de Cambrils va acollir, aquest passat dissabte, la jornada esportiva i reivindicativa Gols per l'Oriol Junqueras, organitzat per ERC Baix Camp i la campanya FreeJunqueras

Per Berta Ruiz

Foto de grup dels participants al partit, el passat dissabte al matí
Foto de grup dels participants al partit, el passat dissabte al matí | Berta Ruiz

El camp municipal de futbol de Cambrils va acollir, aquest passat dissabte, la jornada esportiva i reivindicativa Gols per l'Oriol Junqueras, organitzat per ERC Baix Camp i la campanya FreeJunqueras. Es tractava del partit de tornada del que ja es va fer el passat 20 de maig a Sant Vicenç dels Horts, localitat d'Oriol Junqueras.

En una jornada de germanor es van formar dos equips per jugar el partit de futbol en el què hi van prendre part nombroses personalitats polítiques d'arreu del territori com la consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació –Teresa Jordà–, el diputat d'ERC al Congrés –Gabriel Rufián–, Joan Josep Nuet, Òscar Peris, l'alcaldessa del Sant Vicenç dels Horts –Maite Aymerich– i l'alcaldessa de Cambrils –Camí Mendoza–, juntament amb els altres tres regidors d'ERC –Eduard Pellicer, Jaume Gila i Alejandro Garcia–; d'altres càrrecs del territori com Noemí Llauradó, Josep Rufà, Irene Aragonès i altres representants de les seccions locals de Castellvell del Camp, La Selva del Camp, Mont-roig del Camp, Riudoms, Cambrils, Les Borges del Camp, Riudecols, Vinyols i els Arcs, Riudecanyes i Reus.

Gabriel Rufián: "Hi ha gent de tot tipus que vota de manera molt diferent, que no cal ser independentista per estar aquí"

En declaracions a revistacambrils.cat, Gabriel Rufián va comentar que, “aquesta jornada forma part dels actes en record dels presos polítics i dels exiliats polítics. En definitiva contra la repressió que tenim a sobre per part d'un Estat i amb una enorme regressió democràtica. En aquest cas és un acte que m'agrada especialment perquè barreja l'esport, la solidaritat, el treball en equip i tant de bo es fes un cada mes. És una gran iniciativa. Al final aquí hi ha gent de tot tipus que vota de manera molt diferent, que no cal ser independentista per estar aquí; és una lluita per la democràcia i els drets civils”.

Per la seva part, l'alcaldessa de Cambrils va comentar que, “la iniciativa va sortir dels companys de Castellvell del Camp –amb el suport d'ERC Baix Camp– fa uns mesos, amb el partit a Sant Vicenç dels Horts. De Cambrils hi vam anar els quatre regidors i avui tornem a ser aquí. Volem reivindicar que els presos tornin a casa”. El regidor d'ERC –Eduard Pellicer– també va afegir que, “com a secció local de Cambrils hem estat col·laborant amb totes les seccions del Baix Camp perquè al mes de maig vam anar a jugar a Sant Vicenç dels Horts i vam guanyar i volien la revenja. Ens vam oferir perquè es fes aquí amb l'esforç de tots els pobles del Baix Camp. El partit és l'excusa per demanar l'alliberament dels presos i el retorn dels exiliats”.

Durant la jornada es va oferir un vermut popular i fideus rossos per dinar –cuinats per la Confraria de Pescadors–. També hi va haver venda de marxandatge i d'altres productes de la campanya FreeJunqueras. Tots els diners recaptats eren per a la caixa de l’Associació Catalana pels Drets Civils.

Diferents moments de la matinal esportiva al camp municipal de futbol

 

Comenta aquest article