Informació general

Els veïns del Pinaret fan una queixa formal a l'Ajuntament per l'actuació de la Policia Local al barri la matinada del 18 de setembre

Entraran un escrit a l'Ajuntament acompanyat per un plec de signatures en el que denuncien que no s'ha seguit el protocol habitual i demanen que no s'utilitzi la ciutadania com a eina de pressió en el conflicte de la Policia Local amb el govern municipal|

Per Lluís Rovira i Barenys

Vehicles estacionats al carrer de Roca i Cornet, al barri del Pinaret
Vehicles estacionats al carrer de Roca i Cornet, al barri del Pinaret | Lluís Rovira i Barenys

Els veïns i veïnes del Barri del Pinaret han elaborat un escrit, que presentaran ben aviat a l'Ajuntament acompanyat d'un plec de signatures, en el que manifesten una queixa formal sobre les repercussions als veïns per part de les actuacions dels agents de la Policia Local al barri, els passats 18 i 19 de setembre. Recordem que aquella matinada, els agents de la Policia Local es van dedicar a posar multes als vehicles que estaven estacionats davant dels guals o bé que estaven amb les rodes d'un costat dalt de les voreres.

Els veïns del Pinaret consideren que les actuacions de la Policia Local van ser efectuades "amb una absoluta indefensió per part dels afectats a altes hores de la matinada, amb nocturnitat i manca de bona fe". Els veïns recorden que el protocol de la pròpia Policia Local, seguit en d'altres ocasions, és el de buscar les dades del propietari del cotxe que aparca davant d'un gual i localitzar-lo telefònicament per tal que tregui el vehicle. Segons els veïns, "aquest protocol l'hem corroborat mitjançant una trucada a la Policia Local pel motiu d'un cotxe estacionat en un gual d'un veí del mateix barri el 20 de setembre" i que també se'ls hi havia confirmat que se segueix aquest protocol en la reunió de veïns i veïnes mantinguda, el passat 24 de setembre, amb la regidora de Protecció Ciutadana i el cap de la Policia Local. Els veïns denuncien que aquest protocol no es va seguir el 18 de setembre, "tot creant un greuge comparatiu, generant desigualtat en la ciutadania i manifestant-se com un acte que podria ser qualificat d'arbitrari per part dels agents que han procedit amb aquestes actuacions". A més, els veïns deixen clar que els vehicles multats eren dels titulars dels guals i que se'ls podia localitzar perfectament seguint el mencionat protocol.

Conflicte laboral de la Policia Local

La relació entre aquesta actuació de la Policia Local i el conflicte laboral que aquest cos arrossega i que també han posat de manifest amb la penjada de pancartes i a través de les xarxes socials, es va posar sobre la taula en la reunió dels veïns amb la regidora i el cap de la Policia  Local. Els veïns i veïnes del Pinaret consideren que això és intolerable i manifesten que "exigim una Policia Local a l'alçada de les circumstàncies. És inadmissible que els professionals en els que hem de confiar la nostra seguretat realitzin actuacions contra la ciutadania com a eina de pressió, per molt legítims que siguin els seus interessos, guanyant-se la desconfiança dels veïns i veïnes i el desprestigi del cos policial que representen". El veïns i veïnes, a més, exigeixen "un equip de govern a l'alçada de les circumstàncies. No es pot tolerar que les qüestions del compliment o no dels seus acords amb el cos policial ens duguin a una situació que porti a un cos policial a fer aquests tipus d'actuacions, trastocant les relacions de bon veïnatge i convivència".

Demanen la retirada de les multes

En l'escrit dels veïns del Pinaret es demana que se segueixi el protocol d'avisar el propietari del vehicle que està aparcat davant d'un gual i que es va vulnerar el 18 de setembre, "aquest protocol és per a tothom i no per a quan convingui als agents municipals accionar-ho, passant de la discrecionalitat a una possible arbitrarietat de l'acte, vulnerant-se també el principi de confiança legítima". Els veïns remarquen que en cap moment estaven obstaculitzant la mobilitat d'altres veïns.

També demanen que s'anul·lin les multes per incompliment d'aquest protocol i que aquest protocol d'avís als que aparquen davant d'un gual es formalitzi com un procediment de treball en l'actuació dels agents de la Policia Local. Finalment, els veïns i Veïnes demanen que "es faci una actuació seriosa i participativa dels veïns i veïnes envers el barri del Pinaret. La disparitat de criteris d'estacionament ens està afectant com a veïns. S'ha de tractar el barri com una unitat. En uns carrers està totalment prohibit aparcar, en altres els veïns es troben obligats a contractar gual per poder accedir sense obstacles al seu domicili i en altres es pot accedir als garatges tot rebaixant les voreres sense cap necessitat de pagar un gual. Aquesta situació fa augmentar les pressions d'estacionament en el nostre barri i es precisen solucions".

 

L’Apunt

El conflicte policial segueix
Els agents de la Policia local continuen amb les seves actuacions de protesta. Avui, a 3/4 d'1 del migdia, han convocat una concentració d'agents a la plaça de l'Ajuntament per a fer evident la seva protesta. Des de fa un parell de dies que hi ha uns cartells escampats per tot el poble que ho anuncien. Segons ha pogut saber revistacambrils.cat, els agents es volen plantar en silenci i vestits amb samarretes negres, simulant les desfilades i actes que s'han fet els darrers anys per la festivitat de Sant Miquel.

Comenta aquest article