Cursa

La cambrilenca Íngrid Ruiz guanya la Marató del Pirineu

Íngrid Ruiz entrant a la línia de meta de la prova
Íngrid Ruiz entrant a la línia de meta de la prova | Cedida
La cambrilenca Íngrid Ruiz va competir, el passat dissabte 29 de setembre, a la 10a edició de la Salomon Ultra Pirineu, una cursa d’ultra resistència de 110km pel Parc Natural del Cadí-Moixeró. Dins el marc d’aquesta cursa se’n fan d’altres: la Nit del Pirineu (un kilòmetre vertical que surt de l’estació d’esquí de la Molina, el divendres al vespre), la Marató del Pirineu (una marató de 45km 2300D+ que surt i acaba dissabte a Bellver de Cerdanya) i la Mitja Marató (cursa de 21km i 700D+ que també surt i acaba a Bellver de Cerdanya dissabte al matí). La cambrilenca va fer la prova de la Marató, així que va sortir el dissabte a les 8 del matí des de Bellver de Cerdanya. La cursa fa una part del recorregut de la clàssica cavalls del vent: passa pel refugi de Cortals de l’Ingla, puja a Pas de Gasolans, baixa al refugi de Prats d’Aguiló i baixa fins a Martinet, d’allà torna a pujar al poble de Nas i baixa directe a Bellver de Cerdanya altre cop. Es tracta d'una cursa que, cada any, s’està internacionalitzant més. Hi havia al voltant de 1.000 corredors en la distància de la Marató. Ruiz va acabar en la primera posició –malgrat alguns problemes estomacals que va arrossegar tota la cursa– amb un temps de 5 hores i 9 minuts; la segona classificada va ser la Laurence Santanac amb un temps de 5h12’ i la tercera la Mila Duran amb un temps de 5h17’.