Societat

Ensenyament

El col·legi Cardenal Vidal i Barraquer presenta el nou curs i el seu lema #SomVidaliBarraquer

Per Berta Ruiz

Un moment de l'acte organitzat pel col·legi Cardenal Vidal i Barraquer, ahir a la tarda al parc del Pinaret
Un moment de l'acte organitzat pel col·legi Cardenal Vidal i Barraquer, ahir a la tarda al parc del Pinaret | Berta Ruiz

Tot l'alumnat del col·legi del Cardenal Vidal i Barraquer –excepte els més petits de P3– es van aplegar, ahir a la tarda, al parc del Pinaret per fer la celebració oficial de l'inici del curs 2018-2019 i presentar el lema d'enguany #SomVidaliBarraquer. Un lema que se suma als actes de l'Any Cardenal Vidal i Barraquer i que, durant aquest 2018 commemora diferents efemèrides de la vida d'aquest cambrilenc il·lustre.

Tal com va exposar la directora del centre –Pili Bas–, "la seva família ha estat molt vinculada a l'escola, tant és així que el nostre centre porta el nom d'aquest il·lustre personatge. Nosaltres també volem aportar el nostre granet de sorra a aquesta celebració dedicant al llarg del curs moments i activitats relacionades amb la figura del Cardenal. A ell li va tocar viure moments difícils i preocupants i, en la seva feina a l'Església va intentar que parts enfrontades dialoguessin i que, per damunt de tot, no hi hagués violència. Ell va néixer a Cambrils, avui mateix fa 150 anys; el 5 octubre es commemora la data del seu bateig; el 13 de setembre va ser el 75 aniversari de la seva mort a Suïssa, mentre que el passat mes de maig es van commemorar els 40 anys del trasllat de les seves despulles que descansen a la Catedral de Tarragona".

Petita representació de la vida del Cardenal

Posteriorment es va fer una petita representació d'alguns aspectes de la seva vida: la seva infantesa, la seva joventut i ja d'adult sent Cardenal. Unes escenes i breus pinzelles per descobrir la seva persona i la figura del Cardenal de la Pau. Durant l'acte també es va comptar amb l'acompanyament musical d'un grup d'alumnes que van tocar dues peces: Que tinguem sort de Lluís Llach i Hallelujah de Leonard Cohen

Per finalitzar es va muntar un arbre amb diferents peces, com a símbol de tres elements que van acompanyar Francesc d'Assís Vidal i Barraquer durant tota la seva vida –el perdó, l'arrelament a la terra i la pau– que han de guiar tot l'alumnat i professorat del centre durant aquest nou curs escolar. La festa es va tancar cantant la cançó Caminem lluny de Doctor Prats i unes mans enlaire que havien pintat els alumnes. El centre va servir un berenar per a tots els xiquets.