Informació general

Ple

El govern rebutja la proposta de Cs per crear un Punt d'Atenció al Ciutadà a Vilafortuny

La proposta va rebre el suport de l'oposició, mentre que el govern s'hi va mostrar contrari. El regidor de Noves Tecnologies –Eduard Pellicer– va argumentar que s'ha seguir en la línia de la tramitació telemàtica

Per Berta Ruiz

Els regidors de Cs, a la dreta de la imatge, van presentar la proposta que no va prosperar
Els regidors de Cs, a la dreta de la imatge, van presentar la proposta que no va prosperar | Lluís Rovira i Barenys

La proposta de Ciutadans per a la creació d'un Punt d'Atenció al Ciutadà (PAC) a Vilafortuny no va prosperar en la sessió plenària celebrada el passat divendres. La moció –defensada per la regidora Patrícia de Miguel–, argumentava l'important volum de població que se concentra a la zona de Vilafortuny –gairebé un 25% del padró de Cambrils–, així com l'escassetat de mitjans de transport públic que connectin aquestes urbanitzacions amb el centre del municipi. Actualment, el centre cívic de Vilafortuny ofereix un servei d'atenció per part de Policia Local –cada dimarts dues hores a la tarda–, però per a qualsevol altra gestió administrativa amb l'Ajuntament, els veïns s'han de desplaçar a l'OAC de l'edifici consistorial. De Miguel, va criticar "l'abandonament al que s'ha sotmès històricament als veïns de Vilafortuny per part dels governs municipals. És un barri que per la seva important expansió, densitat de població i situació geogràfica, mereix ser dotada de més serveis". Per tot plegat, Ciutadans va proposar: la creació d'un Punt d'Atenció al Ciutadà (PAC) a Vilafortuny per fer gestions administratives i que aquest PAC se situés en algun edifici ja existent –com podria ser el Centre Cívic de Vilafortuny– amb la finalitat d'abaratir recursos.

Suport de tots els grups de l'oposició

La moció va rebre el suport de la resta de grups de l'oposició. La regidora no adscrita Encarni Bello va recolzar la proposta, però va demanar que no fos un greuge comparatiu amb d'altres barris i que tots els centres cívics se dotessin de millors serveis d'atenció al ciutadà. En una mateixa línia es va expressar la regidora no adscrita Cinta Ballesté qui també va demanar millores per a la resta de barris del municipi. Ivan Sanz de l'AdC va aplaudir la idea per a una zona amb tant volum veïnal, mentre que David Chatelain del PP també va recolzar la proposta de descentralitzar serveis en favor d'una millor atenció al ciutadà. Oliver Klein de l'NMC també es va mostrar partidari d'acostar els serveis als veïns.

Eduard Pellicer: "Ens hem de centrar en trencar la bretxa digital i no dedicar-nos a posar OAC's"

Per contra, l'equip de govern no va donar suport a la iniciativa de Cs. El regidor de Joventut, Transparència i Noves Tecnologies –Eduard Pellicer– va argumentar que l'any 2008 es va tancar l'OAC que hi havia a Vilafortuny per la seva poca activitat. Segons va dir, l'any 2008 es van tramitar un total 183 peticions de veïns a l'OAC de Vilafortuny, el que va representar el 0,44% de totes les atencions d'aquell any. "Quan decidim una acció es basa en les dades. Cal estudiar els números i les estadístiques. Ens hem de centrar en trencar la bretxa digital i no dedicar-nos a posar OAC's. Hem d'anar en la línia de la tramitació telemàtica. L'any 2017 es van fer 2.236 i a l'agost d'enguany ja se n'havien fet 3.408 (un 65% més). Hem de fer pedagogia de l'administració electrònica i fer 'més digitals a les persones'. També disposem d'ordinadors als centres cívics i a la Biblioteca per facilitar aquest tràmits telemàtics".

Patrícia de Miguel (Cs): "Els ciutadans de Vilafortuny semblen ser de segona"

Per cloure el debat, la regidora de Cs Patrícia de Miguel va puntualitzar que, "des de 2008 fins ara, la densitat de població a Vilafortuny ha crescut i no són les mateixes estadístiques. No tothom utilitza les noves tecnologies. Demanem un Punt d'Atenció al Ciutadà, no només per a fer instàncies. Els ciutadans de Vilafortuny semblen ser de segona: abonament de la neteja, dels parcs, etc. Potser només començaran a mirar a Llevant quan s'acostin les eleccions".

Comenta aquest article