Esports

Rem

Rem Cambrils participa a una regata a Mataró per a la conservació de la posidònia

Per Redacció

Foto de grup d'alguns integrants de Rem Cambrils a la regata de Mataró
Foto de grup d'alguns integrants de Rem Cambrils a la regata de Mataró | Cedida

Aquest passat dissabte 29 de setembre va tenir lloc a la Platja de Varador de Mataró, una de les regates lúdiques amb una finalitat molt peculiar, promoure la conservació i recuperació de la praderia de posidònia i els fons marins de l’àrea protegida a les costes del Maresme, emmarcat en la iniciativa medi ambiental anomenada Posidònia 2021. Aquesta regata és una altra de les moltes activitats socioculturals que el col·lectiu Posidònia 2021 duu a terme per tal de donar a conèixer la importància d’aquest tipus d’ecosistema a la societat i, en aquest cas, va ser gràcies a la col·laboració del Club de Rem Capgrossos de Mataró.

Es va tractar d'una regata amb format triangular amb l'objectiu de fer una trobada amb el màxim de clubs de rem de llagut català a la capital del Maresme. La composició de les tripulacions va ser totalment lliure, podien ser mixtes o no. Es va dur a terme en dues fases. La primera, de format triangular, amb un recorregut de 2.000 metres, amb dues ciavogues. Tant la sortida com l’arribada es varen fer des de la platja. Les sortides, arran d'un sorteig previ, van ser en tandes de 4 equips màxim. La segona fase es va disputar entre els guanyadors de cadascuna de les tandes de la primera fase, consistint en una regata de 1.000 metres des de mar endins fins a la sorra. A l’arribar, el primer equip que va agafar la bandera, va ser el vencedor de la regata. En aquesta primera edició, el mèrit va ser per al Club Nàutic Premià quedant en segon lloc Rem Panteres Grogues.

Rem Cambrils va participar amb una tripulació completa i amb l’ús d’una embarcació cedida per el Club Rem Arenys. En total van participar 9 tripulacions d'un total de 5 clubs assistents. Destacar el fet que –per primer cop–, Rem Cambrils ha participat amb 3 vogadors pertanyents a la recent creació de la categoria juvenil.

Una cop finalitzat l'esdeveniment, es va fer lliurament de la Bandera a l’equip guanyador. Tot seguit i com sol ser habitual en aquest tipus de regates, va tenir lloc un dinar de germanor per a tots els participants i familiars.

L’Apunt

La posidònia oceànica
La Posidònia oceànica és una planta superior, per la qual cosa a diferència de les algues, disposa de fulles, tija i arrels a més de realitzar flors i fruits. Les posidònies creixen formant extensos prats subaquàtics constituint estructures molt estables i longeves. Similar a les plantes terrestres, presenten un cicle anual de creixement i pèrdua de fulles. Els prats de Posidònia oceànica ocupen grans extensions en el litoral mediterrani jugant un important paper en la dinàmica sedimentària (mantenint el sediment immòbil amb les seves arrels), són importants zones de producció d'oxigen, de cria i refugi de moltes espècies animals. D'altra banda, el prats funcionen com a grans filtradors, col·laborant a mantenir l'aigua marina neta i transparent. La Generalitat de Catalunya, des del 2014, va declarar l’alguer del Maresme com a Zona Especial de Conservació ZEC dins la Xarxa Natura2000.

Comenta aquest article

Galeries relacionades