Informació general

1-O

El CDR bateja com a Plaça de l'U d'Octubre la placeta on hi ha l'estàtua de les remendadores

Per Lluís Rovira i Barenys

Placa col·locada a la placeta de les remendadores aquest passat dissabte a la tarda
Placa col·locada a la placeta de les remendadores aquest passat dissabte a la tarda | Cedida

El CDR Cambrils va batejar la placeta on hi ha les estàtues de les remendadores, davant el Club Nàutic, amb el nom de Plaça de l'1 d'octubre, en un acte que va tenir lloc aquest passat dissabte a la tarda. Davant la presència d'una cinquantena de persones, es va fer la lectura d'un manifest i d'un altre escrit recordatori del que va passar tot just fa un any i tot seguit es va procedir a col·locar la placa on sota la inscripció de Plaça de l'U d'Octubre hi posava: En record a tots els que volent exercir el seu legítim dret a decidir van defensar valentament les escoles tot i l'amenaça de l'embat de l'estat.

En aquest acte també es va fer una recollida de signatures per demanar a l'Ajuntament que faci oficial aquesta denominació a aquest indret i tot seguit, el CDR va celebrar una assemblea oberta.

Els de Tabarnia actuen

Però aquesta placa va durar poc. En el decurs d'ahir diumenge, algú la va despenjar i en el seu lloc en va posar una que hi deia "Plaza de Tabarnia" i a continuació, "para todos aquellos que sufren del nazionalismo catalán". Un cop detectat aquest canvi, aquesta segona placa va ser retirada i ara per ara no n'hi ha cap.

 

Comenta aquest article