Informació general

Política

Cs vol impulsar el projecte de remodelació de l'avinguda de la Diputació i un Punt d'Atenció al Ciutadà a Vilafortuny

Ciutadans presentarà, al ple d'avui, una moció per impulsar la redacció del projecte de remodelació de l'avinguda de la Diputació –en el tram que va des de la Torre de l'Esquirol– fins al terme municipal de Salou

Per Berta Ruiz

Imanol Rico i Patrícia de Miguel, ahir al matí en roda de premsa
Imanol Rico i Patrícia de Miguel, ahir al matí en roda de premsa | Berta Ruiz

Ciutadans presentarà, al ple d'avui, una moció per impulsar la redacció del projecte de remodelació de l'avinguda de la Diputació –en el tram que va des de la Torre de l'Esquirol– fins al terme municipal de Salou. Per altra banda també presentarà una altra moció per a la creació d'un Punt d'Atenció al Ciutadà (PAC) a Vilafortuny.

Sobre la primera proposta, el regidor Imanol Rico va detallar, ahir en roda de premsa, que “l'avinguda de la Diputació es pot dividir en dos trams: un, des del Club Nàutic fins a la Torre de l'Esquirol i, l'altre des de la Torre de l'Esquirol fins a Salou. El primer tram ha patit millores en els darrers anys, mentre que l'altre no. A partir de la Torre de l'Esquirol ens trobem amb carrers molt estrets i en mal estat, amb la calçada aixecada, etcètera. A més, en aquests 3 quilòmetres hi ha un centenar de senyals –que suposen un obstacle– i que es podrien recol·locar en els fanals. Aquesta avinguda és la porta d'entrada de tots els veïns i turistes que venen de Salou cap a Cambrils, és el nexe d'unió. Volem que es comenci a treballar en la redacció del projecte, perquè és una remodelació de gran envergadura: ampliar i remodelar les voreres, reordenar l'ocupació de la via pública i, en general, canviar tota l'estructura de l'avinguda. Caldria el màxim consens entre la part política, la part empresarial i la part veïnal per decidir entre tots què volem i com volem que sigui l'avinguda. És un punt clau del turisme de Cambrils, on hi ha la major densitat d'hotels de Cambrils”.

Creació d'un Punt d'Atenció al Ciutadà a Vilafortuny

Per altra banda, pel que fa al Punt d'Atenció al Ciutadà (PAC) a Vilafortuny, la regidora Patrícia de Miguel va explicar que, “volem impulsar la creació d'una oficina descentralitzada de l'OAC. Vilafortuny té un volum de població molt important, ja que suposa gairebé el 25% del padró de la població de Cambrils. Té un nombre de població molt important i els serveis que hi allí són insuficients, així com un transport públic força precari. Creiem que no podem sotmetre una urbanització tan important a un abandonament així. Hem de començar a donar serveis perquè els tinguin més a prop”. Per tot plegat, des de Cs demanen que es creï aquest PAC, en el què una persona pugui atendre els veïns de Vilafortuny en tots els tràmits administratius de l'Ajuntament. “Per abaratir costos, hem proposat que el servei s'ofereix al Centre Cívic de Vilafortuny –durant tota la setmana– i que l'atenció la faci una persona ja contractada per l'Ajuntament, és a dir, personal de l'OAC. Creiem que pot tenir una repercussió important per als veïns de Vilafortuny”.

Comenta aquest article