Informació general

Territori

El Grup Impulsor de la Regió del Coneixement es reuneix a Tortosa

Per Redacció

Foto de grup dels participants a la trobada, ahir a Tortosa
Foto de grup dels participants a la trobada, ahir a Tortosa | Cedida

El castell de la Suda de Tortosa va ser l'escenari, ahir a la tarda, d’una nova sessió de treball del Grup Impulsor de la Regió de Coneixement, integrat pels alcaldes de les principals ciutats i capitals de comarca del Camp de Tarragona i de Terres de l’Ebre, acompanyats de representants del Govern, de membres de la Càtedra Universitat i Regió del Coneixement de la URV, i de representants de la Diputació, entre ells, el president Josep Poblet.

Fins ara, el Grup Nuclear Impulsor reunia els alcaldes dels 10 municipis més poblats de la Regió. Ara, en aquesta nova fase de consolidació, inclou també els alcaldes de tota la resta de capitals de comarca. La d’ahir, per tant, va ser la primera trobada del Grup que té lloc després d’aquesta suma. També ha estat el primer cop que Xavier Grau assisteix d’ençà del seu nomenament com a secretari general d’Universitats i Recerca de la Generalitat, una circumstància que facilita la interlocució amb el Govern. Grau continua vinculat a la Càtedra Universitat i Regió del Coneixement de la URV, la institució que impulsa el projecte juntament amb la Diputació de Tarragona.

Definir el futur de la regió

Durant la reunió, el Grup Impulsor ha debatut sobre la governança i la formalització de la Regió del Coneixement, fent incís en la definició del full de ruta a seguir amb el diàleg amb el Govern i amb el Parlament. A més, s’han compartit els resultats de l'exercici de prospectiva Catalunya Sud 2040, que va tenir lloc el passat mes de maig a El Vendrell, Alcover i Tortosa, i que tenia com a objectiu eixamplar la base del projecte de Regió del Coneixement a partir del contacte amb els diversos agents socials del Camp de Tarragona i de les Terres de l’Ebre. Durant els tallers de l’exercici de prospectiva, es va posar de manifest el convenciment, per part de tots els participants, de la necessitat de seguir treballant per definir el futur de la regió i d’esdevenir una veritable regió del coneixement.

En l’actualitat, el Grup Impulsor de la Regió del Coneixement està format per Francesc Xavier Grau Vidal (Secretari d'Universitats i Recerca, ex-director de la Càtedra Universitat i Regió del Coneixement); Josep Poblet (Alcalde de Vila-seca i president de la Diputació de Tarragona); Xavier Pallarès (Delegat Territorial del Govern de la Generalitat a les Terres de l'Ebre); Òscar Peris (Delegat Territorial del Govern de la Generalitat al Camp de Tarragona); (Adam Tomàs (Alcalde d’Amposta); Ramón Ferré (Alcalde de Calafell); Camí Mendoza (Alcaldessa de Cambrils) ; Martí Carnicer (Alcalde d’El Vendrell); Carles Luz (Alcalde de Gandesa); Joan Piñol (Alcalde de Móra d'Ebre); Carles Pellicer (Alcalde de Reus); Pere Granados (Alcalde de Salou): Josep Fèlix Ballesteros (Alcalde de Tarragona); Meritxell Roigé (Alcaldessa de Tortosa); Josep Maria Cruset (Vice-President 1r de la Diputació de Tarragona); Joaquim Nin (Diputat Delegat de Presidència de la Diputació); Javier Villamayor (3r Tinent d’Alcalde de Tarragona i Coordinador General dels Jocs Mediterranis 2017) Emili Lehman (2on Tinent d'Alcalde de Tortosa i Regidor de Noves Tecnologies, Promoció Econòmica, Comerç i Fires) i Marc Arza (3r Tinent d’Alcalde de Reus i regidor de Desenvolupament Econòmic)

Comenta aquest article