Societat

Patchwork

Montse Forcadell publica el seu primer llibre-projecte «Estrella trenzada»

Per Berta Ruiz

Montse Forcadell amb el seu llibre-projecte titulat "Estrella trenzada"
Montse Forcadell amb el seu llibre-projecte titulat "Estrella trenzada" | Berta Ruiz

Montse Forcadell ha publicat, aquest mes de setembre, el seu primer llibre-projecte titulat “Estrella trenzada”. Es tracta d'un petit llibret didàctic –inclòs dins d'una carpeta– que explica com fer pas a pas, amb totes les bases i els patrons necessaris per fer la peça que porta el mateix títol. Segons ha explicat Forcadell a revistacambrils.cat, “la peça 'Estrella trenzada' la vaig fer fa uns 8 anys, però va estar gairebé dos anys i mig amagada. La vaig presentar a Sitges i arrel d'aquesta peça em van sortir molts cursos. Vam pensar en fer aquest projecte amb un format diferent a l'habitual, però amb la qualitat d'un llibre. És una eina de treball molt didàctica”. Sobre aquesta peça, Forcadell ha comentat que, “és un joc de colors i no és molt difícil per a qui s'hagi iniciat al patchwork. La combinació de colors és el més important”.

La primera edició ha tingut una tirada de 200 exemplars –ja estan gairebé exhaurits– i ja s'ha encarregat la segona edició. El llibre-projecte, segons el defineix Forcadell, podria seguir creixent amb d'altres obres en un format similar.

Premi a la millor obra de l'exposició del Concours du Carrefour Européen du Patchwork

Per altra banda, aquest mes de setembre, Montse Forcadell ha rebut un altre premi per la seva obra. Concretament ha estat a la 24a edició del Concours du Carrefour Européen du Patchwork que va tenir lloc del 14 al 16 de setembre, a Sainte-Marie-aux-Mines, a l'Alsàcia (França). Segons ha explicat Forcadell, es tracta d'un dels festivals més importants d'Europa. En aquesta zona hi ha una vall de pobles en els quals s'organitzen una vintena d'exposicions, dos de les quals eren concurs. La temàtica d'enguany era sobre les quatre estacions de l'any. Forcadell es va decidir per l'hivern i va presentar una obra amb un paisatge nevat. El passat dijous 13 de setembre la van informar que havia rebut el premi a la millor obra de l'exposició –el Grand Prix Best of Show–. Segons ha dit Forcadell, “és el millor premi que he tret fins ara, perquè ha estat considerat el millor de tota l'exposició de treballs”. El premi ha consistit en 3.000 euros.

Properament, la cambrilenca participarà a una exposició estatal a El Puerto de Santa Maria (Cadis), del 4 al 7 d'octubre, mentre que a l'abril ho farà a la localitat francesa de Nantes.

Obra que li ha valgut el premi a la millor obra de l'exposició

 

Comenta aquest article