Informació general

Ocupacions

El PP demanarà, el ple, activar d'urgència el protocol d'actuació contra les okupacions

Per Redacció

Imatge de la pancarta que es va col·locar a l'edifici de l'antiga residència Montemar, ocupada des del passat mes de juny
Imatge de la pancarta que es va col·locar a l'edifici de l'antiga residència Montemar, ocupada des del passat mes de juny | Lluís Rovira i Barenys

El Partit Popular presentarà, al proper ple, una moció per posicionar el consistori en contra de les okupacions d'habitatges, proposant que es prenguin "totes les mesures al seu abast per evitar-les, perseguir-les i extingir-les dins el marc legal", segons ha anunciat el portaveu del PP, David Chatelain. El regidor popular ha explicat que "donar el més mínim senyal de facilitat o complaença amb les okupacions només condueix a generar un efecte crida que pot arribar a produir en el municipi situacions no desitjades, sobretot quan podem afirmar, com demostren les xifres, que ja existeix un seriós problema". En tot cas, David Chatelain ha recordat que “caldrà distingir els supòsits d'okupacions per part de màfies o desaprensius, d'aquells que els serveis socials poguessin considerar aptes per a la protecció de l'administració”.

El PP proposa emprendre una reforma de les bases de subvencions per a limitar al màxim dins de la llei ajuts que poguessin beneficiar els okupes. "Ningú entén que una part dels impostos que paguem tots, especialment l'IBI, figura que grava la propietat, pugui destinar-se a finançar en tot o en part aquestes okupacions il·legals o als que se’n beneficien", ha dit Chatelain. A més, el PP sol·licitarà l'activació d'urgència del protocol 'antiokupacions', que va ser aprovat al mes de juny; en què es demana més control de les okupacions en la seva fase inicial i es demanarà l'inici de campanyes informatives a propietaris perquè coneguin els seus drets i puguin adoptar mesures preventives.

“Cal ser conscients que el marc normatiu no facilita la feina dels consistoris i per això hem d'exigir a les instàncies superiors que impulsin de manera decidida una reforma normativa que resolgui el problema, en línia amb el que es fa al Països Baixos o Dinamarca”, ha assenyalat el portaveu popular. Per tot això, David Chatealin ha comunicat que "proposarem que la moció sigui enviada als presidents dels principals partits polítics perquè prenguin mesures".

Comenta aquest article