Cultura

Formació

El Campus extens de la URV inicia un nou curs amb la celebració del seu desè aniversari

Per Redacció

Cartell de la programació del Campus Extens de la URV a Cambrils
Cartell de la programació del Campus Extens de la URV a Cambrils | Cedida

La programació del curs 2018-2019 de l’Antena del Coneixement del Campus Extens de la URV a Cambrils s’iniciarà la setmana que vinent amb la celebració del seu desè aniversari al municipi. La primera activitat serà el divendres 21 de setembre, i consistirà en una proposta que lliga enologia i literatura a la Biblioteca Municipal. Però l’inici oficial serà el dissabte 6 d’octubre a la Cripta de l’Ermita, amb la presència a Cambrils de la nova rectora de la URV, Maria José Figueras, que presidirà l’acte d’inauguració del curs i la celebració del desè aniversari.

D’aquesta manera començarà un primer trimestre marcat per la implicació del Campus Extens en la programació de l’Any Cardenal Vidal i Barraquer, impulsat des de l’Ajuntament de Cambrils a través d’una comissió organitzadora.

A més dels actes commemoratius, des del Museu d’Història de Cambrils, com a membre de la comissió i coordinador local del Campus Extens de la URV, s’han programat vuit actes gratuïts protagonitzats per la història, la literatura, l’alimentació, l’ensenyament, l’enologia o la música. Les activitats seran diverses i espaiades durant tot el trimestre.

 

 

L’Apunt

Programació

Divendres, 21 de setembre, a les 19 hores del vespre. Biblioteca Municipal

Tast de vins de la DO Tarragona amb l’enòloga Pepa Menchón. Cal inscripció prèvia a la Biblioteca Pública Municipal de Cambrils. Màxim 20 persones.

Organitza: Biblioteca Pública Municipal de Cambrils i Campus Extens URV.

Col·labora: DO Tarragona i Museu d’Història de Cambrils.

Dissabte, 6 d’octubre, a les 20 hores del vespre. Cripta de l’Ermita

Acte d’inici oficial del curs 2018/2019 de l’Antena del Coneixement del Campus Extens de la URV a Cambrils, i celebració del 10è aniversari del projecte d’Antena de la URV a Cambrils, a càrrec de Maria José Figueras, Rectora de la URV. Tot seguit, recital poètic i musical Desig, amb M. Carme Domingo (mezzosoprano), Joan Biosca (clarinet) i Josep Maria Gomis (piano).

Organitza: Campus Extens URV i Museu d’Història de Cambrils.

Dimecres, 10 d’octubre, a les 20 hores del vespre. Sala d’Actes del Centre Cultural

Veus cambrilenques, amb la conferència Per una reforma profunda del Sistema Educatiu, a càrrec de Daniel Liviano Solís, professor de Matemàtiques i Estadística de la Universitat Oberta de Catalunya.

Organitza: Campus Extens URV i Museu d’Història de Cambrils.
 

Dilluns, 29 d’octubre, a les 20 hores del vespre. Sala d’Actes del Centre Cultural

Conferència Verdaguer versus Vidal i Barraquer: joc de miralls, a càrrec de Francesc Roig Queralt, escriptor i president de Càrites Catalunya. Acte paral·lel a l’exposició Verdaguer segrestat. La utilització del mite durant el franquisme, inclòs dins el Cicle de Memòria de Tardor i de l’Any Cardenal Vidal i Barraquer.

Organitza: Campus Extens URV, Comissió Any Cardenal Vidal i Barraquer, Arxiu Municipal de Cambrils i Museu d’Història de Cambrils.

Dimarts, 30 d’octubre, a les 20 hores del vespre. Torre del Port

Inauguració de l’exposició Remendadores, amb fotografies de la Platja de Cambrils, provinents del Fons Montserrat Vidal-Barraquer. Acte inclòs dins el Cicle de Memòria de Tardor i de l’Any Cardenal Vidal i Barraquer.

Organitza: Campus Extens URV, Comissió Any Cardenal Vidal i Barraquer, Arxiu Municipal de Cambrils i Museu d’Història de Cambrils.

Col·labora: Arxiu Nacional de Catalunya i Xarxa de Museus d’Història i Monuments de Catalunya

Dimecres, 14 de novembre, a les 18 hores de la tarda. Sala d’actes del Centre Cultural

Taller familiar Els orígens de la xocolata, a càrrec de Laura Brício Segura, investigadora del Grup de Recerca Seminari de Protohistòria i Arqueologia (GRESEPIA) de la URV. Activitat organitzada en el marc de la Setmana de la Ciència al Campus Extens de la URV i de la 3ª Biennal d’Art Contemporani Gastronòmic de Cambrils. Cal inscripció prèvia a museu@cambrils.org amb un aforament màxim de 25 nenes i nens.

Organitza: Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Cambrils, Campus Extens URV i Museu d’Història de Cambrils.

Dimecres, 21 de novembre, a les 20 hores del vespre. Sala d’actes del Centre Cultural

Conferència Cop d’estat, anticlericalisme i revolució al 1.936, a càrrec de Josep Sànchez Cervelló, degà de la Facultat de Lletres de la URV i catedràtic d'Història Contemporània del Departament d'Història i Història de l'Art de la URV. Acte inclòs dins el Cicle de Memòria de Tardor i de l’Any Cardenal Vidal i Barraquer.

Organitza: Campus Extens URV, Arxiu Municipal de Cambrils i Museu d’Història de Cambrils.

Dilluns, 17 de desembre, a les 19 hores del vespre. Biblioteca Municipal

Club de lectura adult amb l’escriptora Antònia Carré-Paus, per parlar del seu llibre Com s’esbrava la mala llet.

Organitza: Biblioteca Pública Municipal de Cambrils i Campus Extens URV.

Comenta aquest article