Informació general

Ensenyament

El col·legi Cardenal Vidal i Barraquer estrena rocòdrom i d'altres millores als espais exteriors

Per Redacció

Imatge del nou rocòdrom que s'ha instal·lat al pati de l'edifici de La Salle
Imatge del nou rocòdrom que s'ha instal·lat al pati de l'edifici de La Salle | Cedida

El col·legi Cardenal Vidal i Barraquer de Cambrils ha instal·lat un nou rocòdrom homologat al pati de l'alumnat de primària, ubicat a l'edifici La Salle. Aquesta és una de les principals novetats per al curs 2018/2019. Es tracta d'un rocòdrom horitzontal de 10 metres d'ample i gairebé 3 metres d'alçada. La directora del centre, Pilar Bas, assegura que amb aquesta instal·lació "es busca millorar la psicomotricitat i la concentració de l'alumnat a l'hora que es vol incentivar el companyerisme i el sentit de superació de les dificultats". Aquest espai forma part d'un projecte innovador per a la millora del pati, iniciat el curs anterior i amb el qual, Bas assegura que "es vol trencar amb el monopoli del futbol convertint aquesta instal·lació en un espai acollidor, motivador i educatiu que doni resposta als diferents interessos dels nens i de les nenes de l'escola".

A més d'aquesta instal·lació, les reformes i millores al pati han passat per la creació d'un sorral destinat a l'alumnat de cicle inicial a més de la creació d'un espai de pícnic, per al qual s'han instal·lat taules i bancs i s'han plantat arbres que s'espera que aquesta mateixa primavera puguin donar ombra a la zona. La creació d'un hort urbà completa les millores dels espais exteriors a través del qual s'ha buscat transformar les zones d'esbarjo, patis i espais exteriors per a ús lúdic, esportiu i pedagògic. Des de la direcció del centre s'assegura que l'hort urbà permetrà "potenciar el projecte d'escola educadora per a la sostenibilitat que ha de culminar amb la certificació com a escola verda, però que inclou altres accions com la de seguir potenciant la participació de tota la comunitat educativa en l'educació per la sostenibilitat".

Una nova aula d'experimentació i la reforma del menjador completen les millores

Els escolars estrenaran aquest curs una nova aula d'experimentació amb la qual, es vol donar un pas més enllà en la millora de competències i canvi metodològic en l'aprenentatge del medi natural. Se suma també la implementació el curs passat del projecte innovador JumpMath. Es tracta d'un programa dissenyat per facilitar l'adquisició de competències matemàtiques, adquirint els conceptes essencials de la matèria a través de l'experimentació i la manipulació.

Per últim, s'ha aprofitat el període de vacances escolars per realitzar una reforma íntegra del menjador escolar.

Aspecte de l'hort urbà que s'ha muntat al pati de l'edifici de La Salle

 

L’Apunt

"Som Vidal i Barraquer", el lema del nou curs

El lema que vehicula les diferents activitats curriculars i no curriculars que es realitzen durant el curs a l'escola és enguany "Som Vidal i Barraquer". D'aquesta manera el col·legi se suma a les activitats programades en motiu del 150è aniversari del naixement i el 75è aniversari de la mort d'aquest fill il·lustre de Cambrils reconegut internacionalment com a Cardenal de la Pau.

Comenta aquest article