Esports

Rem

La tripulació Rem Capgrossos Mataró, vencedora de la 1a Regata Social Bandera Blava Vila de Cambrils

Vent d’Estrop recorda a Fede Baillo en un emotiu homenatge

Per Redacció

El club Rem Capgrossos Mataró es van endur la Bandera Blava Vila de Cambrils
El club Rem Capgrossos Mataró es van endur la Bandera Blava Vila de Cambrils | Cedida

Aquest passat diumenge al matí, la platja de la riera d’Alforja va acollir la 1a Regata Social Bandera Blava Vila de Cambrils, organitzada per Vent d’Estrop Vogadors de Cambrils, en un nou format per fer més atractiva la regada. La tripulació que es va emportar la Bandera Blava Vila de Cambrils va ser la del Rem Capgrossos Mataró, que es va imposar a la tripulació del Vent d’Estrop Cambrils B, que va ser segon i al RC Nàutic Tarragona en tercera posició. En total hi van participar nou tripulacions de social de Mataró, Tarragona, Badalona, Cambrils, Calafell i l’Ampolla.

La regata es va decidir en tres proves. La prova de fons tradicional –de mil metres amb tres ciavogues que va guanyar Mataró–; el ratolí, que consisteix en una prova contrarellotge fent un volta a tot el perímetre del camp de regates, guanyada pel Cambrils C, i una prova cronometrada de dos-cents cinquanta metres, que també va guanyar Mataró. Al final de la competició es va amenitzar amb un espectacle de ball de zumba. Una fideuada al moll va finalitzar la jornada de germanor entre tripulacions.

Al lliurament de les medalles als finalistes i guanyadors hi van ser presents l’alcaldessa, Camí Mendoza, el regidor d’Esports, Josep M. Vallès i el regidor de Cultura, Josep Lluís Abella.

Emotiu homenatge a Fede Baillo

La regata també va acollir el reconeixement i l’homenatge a Fede Baillo, vogador del club i soci d’honor, que va morir fa uns mesos. A l’acte hi eren presents la dona del Fede, Anna M. Ollet, la seva filla i un germà del Fede, a més de companys i companyes de rem. Anna M. Ollet va expressar el seu agraïment al club per aquest record al Fede. A l’inici de l’acte es va llegir una poesia commemorativa de Pitu Barranco.

El president de Vent d’Estrop, Carles Anguera, va dir unes paraules per explicar que el Fede era una persona molt volguda al club i que l’actitud amb què fa ver front a la seva malaltia és un exemple per tothom. Per això el club ha decidit instaurar el Premi a la Concòrdia Fede Baillo que cada any serà lliurat a una entitat cambrilenca. Enguany, el reconeixement a estat per L’Arjau Vela Llatina de Cambrils, pel seu decidit impuls per preservar el rem, la vela llatina i les tradicions cambrilenques. El seu president, Jordi Piqué, va rebre un quadre commemoratiu, obra del pintor cambrilenc Alberto Insa.

A dalt, la tripulació de la Galerna –Vent d'Estrop Cambrils B–; al mig, el RC Nàutic de Tarragona en tercer lloc del podi i, a sota, l'homenatge al desaparegut Fede Baillo i a l'Arjau Vela Llatina de Cambrils

 

Comenta aquest article