Societat

Festa Major de la Mare de Déu del Camí

Les Camí són homenatjades amb motiu de la seva onomàstica

Per Berta Ruiz

Foto de grup de totes les Camís homenatjades
Foto de grup de totes les Camís homenatjades | Berta Ruiz

Com cada any, el dejuni de la Festa Major de la Mare de Déu del Camí, es va fer la tradicional recepció a les dones i xiquetes que duen el nom de la patrona de Cambrils. Les Camí, Maria del Camí o Camino van ser les grans protagonistes, el passat divendres a la tarda, de l'acte institucional que es va fer a la sala de plens del consistori. L'alcaldessa –Camí Mendoza– va encetar l'acte adreçant unes paraules al públic assistent que omplia la sala. Va recordar que la imatge de la Mare de Déu va ser trobada al segle XII i que és una evocació cambrilenca de més de 800 anys de tradició. També va apuntar que la primera dona amb el nom de Camí està documentada de l'any 1273 i que, en els darrers anys és un nom ha que anat agafant més popularitat ja que de les 41 Camís que hi ha –26 van acudir a l'acte–, segons va dir l'alcaldessa, nou d'elles tenen menys de 10 anys.

L'acte va seguir amb la lectura d'un poema a càrrec de Camí Callejas, així com l'actuació musical de Marina Villanueva al piano i, posteriorment, acompanyada per Carla Fernández i Irene Fernández cantant i Meritxell Porta fent una peça de dansa. A continuació es va fer l'entrega d'un record fet per l'artista cambrilenca Nuri Mariné. Hi van assistir els regidors: Eduard Pellicé, Jaume Gila, Alejandro Garcia, Mercè Dalmau, Lluís Abella, Antonio Laguna, Joan M. Artigau, Ana López, Yolanda Quílez, Josep M. Vallès, Cinta Ballesté, Inma Sierra, David Chatelain i Encarni Bello.

Per cloure l'acte es va fer la tradicional fotografia de família i, posteriorment, un refrigeri al vestíbul de l’Ajuntament.