Informació general

Aparcament

L'Ajuntament habilitarà un pàrquing gratuït en les 3,6 hectàrees de la zona dels Antigons

S'ha arribat a un acord amb la propietat dels terrenys on hi havia l'antic Buffet Cambrils per a fer-hi aquest pàrquing mentre no es desenvolupi la urbanització d'aquesta zona

Per Berta Ruiz

Imatge de l'enderroc del Buffet Cambrils, el mes d'agost de l'any passat
Imatge de l'enderroc del Buffet Cambrils, el mes d'agost de l'any passat | Lluís Rovira i Barenys

L’Ajuntament de Cambrils ha arribat a un acord amb la propietat dels terrenys del Sector 4 dels Antigons perquè els cedeixi –de forma gratuïta– mentre no es desenvolupi la urbanització d'aquesta zona. El conveni permetrà utilitzar aquest solar amb una superfície de 3,6 hectàrees com a aparcament dissuasiu gratuït i per acollir tot tipus d’usos i serveis polivalents per al municipi. Aquests terrenys estan situats al nord del carrer de la Via Augusta (conegut com el camí de la Creu) fins a l'avinguda de la Nova Via Augusta (antiga N-340) –és a dir, a la zona que abans estava ocupada per l'antic Buffet Cambrils que va ser enderrocat ara fa un any–. Així ho anunciaven, ahir, en roda de premsa l'alcaldessa –Camí Mendoza– i el regidor d'Urbanisme, Joan M. Artigau.

Aparcament gratuït a tocar del Centre Direccional

El regidor d'Urbanisme va detallar que, en breu, el consistori procedirà a la neteja del solar i a l’adequació dels terrenys per facilitar els accessos a la parcel·la. Una vegada finalitzats els treballs, probablement abans de final d'aquest mes de setembre, s'obrirà el nou aparcament gratuït que s'habilitarà a la zona més propera a la Zona Direccional, és a dir, –a la zona de serveis de Cambrils– a tocar de l'Ajuntament, del Palau Municipal d'Esports o de l'Hospital Lleuger.

Segons va dir Artigau, “hem arribat a un acord amb els propietaris del sector 4 davant de les necessitats d'aparcament que tenim a Cambrils. Actualment tenim diferents aparcaments dissuasius, però a mida que es vagin construint els solars tindrem menys places. En previsió de futur vam parlar de fer aquesta cessió de terrenys mentre no s'urbanitzi la zona. És un espai de 36.000 metres quadrats que podem tenir per a diferents usos: la idea base és com a aparcament, però després podem fer l'ús que l'Ajuntament cregui necessari. Per exemple, si es fa d'alguna activitat que necessiti molt d'espai, doncs allí es disposarà de prou terreny per fer-ho”. La cessió dels terrenys tindrà un termini de dos anys més dos prorrogables, sempre i quant no s'iniciï la urbanització de la zona.

Millora i dignificació d'una de les entrades de Cambrils

Sobre aquesta actuació, l'alcaldessa Camí Mendoza va afegir que l’actuació forma part de la millora d’una de les entrades a Cambrils, que està vivint una transformació derivada de la construcció del nou pont de l’avinguda de la Nova Via Augusta (antiga carretera N-340) i l’adequació de l’entorn. “Des de l'inici del mandat hem volgut dignificar aquesta zona: vam fer les obres del pont i ara arribem a un acord de cessió d'uns terrenys que donaran ús per al municipi durant un temps, tenint en compte les necessitats d'aparcament que tenim” va comentar.

Zona d'equipaments municipals

Sobre aquesta mateixa zona ja es va aprovar, al ple ordinari del passat 25 de maig, la modificació puntual del POUM del sector 4 “Els Antigons”. Aquesta modificació suposava que l'Ajuntament i la propietat dels terrenys s'intercanviaven la ubicació els respectius solars però mantenint la mateixa dimensió. És a dir, amb el canvi, el solar municipal és el que s'ubica més a tocar de la Zona Direccional. En la seva exposició al ple, el regidor Joan M. Artigau va argumentar que, “es proposa aquesta modificació amb l'objectiu d'obtenir sòl destinat a zona comercial proper a l'eix cívic que s'està construint al voltant de l'antiga N-340, ara coneguda amb el nom de la Nova Via Augusta. Aquest canvi ens dóna la possibilitat de competir amb els altres emplaçaments comercials ubicats al terme municipal de Vinyols i els Arcs i d'altres ubicats al Vial de Cavet al terme de Salou”. Amb aquesta modificació es disminueix el sostre residencial i s'augmenta el sostre comercial, així com també s'obté la parcel·la obligatòria d'equipaments municipals. Joan M. Artigau va afegir, ahir, que, “l'Ajuntament obté allí una zona d'equipaments que es podrà destinar al que es cregui necessari en un futur”.

L’Apunt

El nou Mercadona, a l'actual aparcament de l'avinguda d'Adelaida
Per altra banda, a l'actual aparcament que hi ha al costat del supermercat Mercadona de l'avinguda d'Adelaida serà l'espai on es construirà el nou supermercat d'aquesta cadena. Tal com va dir Artigau, “en breu entraran el projecte d'urbanització i podran edificar, però com a molt aviat ens anirem a finals de l'any 2019. També s'hauran de fer càrrec de la urbanització dels quatre carrers del seu voltant”.

Comenta aquest article